1
Fudbal

FOTO: FSS

URNEBESAN ODGOVOR, TUMBAKOVIĆ NASMEJAO SVE: ‘Ne verujem da će mi dati milion dolara’ (VIDEO)

Objavljeno: 05.09.20 u 18:55

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković održao je video-konferenciju za medije uoči utakmice protiv Turske.

Srbija i Turska se u nedelju uveče od 20:45h sastaju na stadionu ‘Rajko Mitić’ u 2. kolu B Lige nacija.

Selektor se još jednom osvrnuo na meč sa Rusijom (1:3) i nagovestio šta bi mogao da ispravi za duel sa Turcima.

– Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača adekvatnom rasporedu na terenu. Jedan od detalja na toj utakmici je karakterističan za promenu rasporeda pojedinaca. Za utakmicu protiv Turske nećemo praviti velikih pomeranja, ali će biti izmena – započeo je Tumbaković.

Poraz Turske od Mađarske?

– Malo sam iznenađen, ali ne toliko jer smo skautirali i Mađarsku i oni imaju jaku i dobru reprezentaciju. Mislim da je selektor Turske potcenio Mađarsku. Sigurno će u Beogradu igrati sa daleko jačim sastavom – kazao je selektor ‘orlova’.

PROČITAJTE JOŠ: IVIĆEV ČAS FUDBALA MURINJU: Votford savladao Totenhem, Srbin ućutkao kritičare! (VIDEO)

Niz od 11 utakmica Srbije sa primljenim golom.

– To je način igre. Sve ćemo pokušati da to svedemo na minimum. Ali način igre koji forsiramo i želja da damo gol više, ima i drugu dimenziju da lako primamo golove – rekao je strateg Srbije.

Koliko je važan rezultat zbog puta u Oslo za mesec dana.

‘Pozitivan rezultat uvek definiše atmosferu unutar grupe, a mi ćemo učiniti sve da napravimo što bolji ambijent da nam za ovih mesec dana bude bolji i ugodniji odlazak u Norvešku’.

Sistem sa tri štopera dugoročno rešenje ili trenutna promena?

‘Rekoh već, ja to zovem raspored igrača na terenu. On je uvek prilagođen kvalitetu pojedinaca i ekipi koju imamo. Težićemo da napravimo stabilnu ekipu i da to rezultira, a profil igrača ćemo birati po tom modelu igre koji želimo da sprovedemo’.

Tandem Tadić i Milinković-Savić iza Mitrovića?

Oni ne igraju prvi put. Vrlo sam zadovoljan onim što su prikazali, ali to je refleksjia njihovog fizičkog stanja’.

Dvojica napadača Mitrović-Jović ili ćemo definitivno igrati sa jednim napadačem?

‘Nemam odgovor na to pitanje, malo licitiramo. Igramo po modelu koji smo postavili, a ko će se pojaviti je pitanje za selektora i stručni štab’.

‘Onaj ko bude hrabriji i agresivniji, on će verovatno biti bolji i pobediti’.

Jedno od pitanja je glasilo: ‘Desetorica naših reprezentativaca igra u Top5 liga Evrope, a Rusi gotovo svi u Premijer ligi Rusije. Pitanje od milion dolara je šta je tu stvarno problem?’ – na šta je selektor najpre šaljivo, a onda i stručno odgovorio.

– Tu je atraktivno samo milion dolara, a ako odgovorim sa stručne strane, ne verujem da će mi neko dati milion dolara. Svih 10 igrača iz Srbije, zajedno nemaju treninga od početka sezone koliko ima jedan igrač ruske reprezentacije. Tačnije, u poslednjih mesec i po dana Rusi su odigrali 12 utakmica i imali ko zna koliko treninga, a najveći broj reprezentativaca Srbije nijednu utakmicu, a pojedinci jedan ili dva treninga. Ali programska aktivnost UEFE je takva da mi moramo da odgovorimo zahtevima koji se pred nas postavljaju – zaključio je Tumbaković.

FOTO: FSS

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter