0
Ostali sportovi

FOTO: Stefan Cvetković

SPORTSKE IGRE MLADIH: Košarkaški reprezentativac Srbije uživao sa klincima u Lazarevcu

Objavljeno: 05.09.20 u 21:40

I ove godine Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih sa izuzetnim uspehom realizuje svoju misiju da što većem broju dece širom Srbije ulepša detinjstvo i dane im ispuni radošću, sportskim aktivnostima i dobrom zabavom. Igre su tokom proteklih meseci posetile gotovo sve gradove iz ovogodišnjeg plana.

Ovih dana Viktor, maskota Igara, juri u zagrljaj mališanima iz još nekoliko preostalih mesta i polako se kompletira spisak učesnika velikog Državnog finala, koje će se u drugoj polovini septembra, umesto u Beogradu, kako smo navikli, održati u Brzeću, na planini Kopaonik. Poslednje mesto u nizu, koje su Igre posetile ovih dana bio je i Lazarevac, gde je na prelepim otvorenim terenima SRC Kolubara priređen pravi spektakl za brojne dečake i devojčice iz ovog dela Beograda. Na turniru su učestvovale i ekipe koje su stigle i iz Valjeva i Kragujevca. Svečanoj ceremoniji otvaranja Igara prisustvovali su, između ostalih, i Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac, Tomislav Rikanović, zamenik predsednika opštine, Ivan Marinković, predstavnik kompanije Elektroprivreda Srbije, Vladimir Ilić, generalni direktor kompanije Tigar i predsednik KK Borac iz Lazarevca i Marko Ranković, predstavnik SRC Kolubara. Najzaslužniji za to što su Igre došle u Lazarevac svakako je trofejni košarkaški reprezentativac Stefan Birčević, koji je rođen upravo u ovom mestu. On je uz Igre najpre bio u Sokobanji, gde se oduševio najlepšom sportskom pričom. Usledio je jedini logičan korak: Igre su stigle i u njegov rodni grad na Kolubari.

– Hvala organizaciji Dunav osiguranje Sportske igre mladih na tome što su prepoznali lepotu našeg grada i naših sportskih objekata i što su došli u Lazarevac. Zahvalio bih se i Bojanu Steviću, predsedniku opštine, koji je omogućio realizaciju ove manifestacije, Sportsko rekreativnom centru ‘Kolubara’, fudbalskom i košarkaškom klubu ‘Borac’, koji su zaslužni za odličnu organizaciju ovog događaja. Deci koja su na Igre došla u velikom broju želim da se dobro zabave, a onima koji se plasiraju na Državno prvenstvo želim mnogo uspeha na Kopaoniku –istakao je Stefan Birčević, u obraćanju na svečanom otvaranju.

FOTO: Stefan Cvetković

Više o ovoj lepoj saradnji istakla je i Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije. Ivana je poručila da je prezadovoljna uslovima za sport koje je lokalna samouprava obezbedila za decu. Samo reči hvale o Igrama imao je i Vladimir Ilić, predsednik KK Borac, inače kluba partnera u organizaciji Igara.

– Prezadovoljan sam kako je sve proteklo. O Sportskim igrama mladih imao sam ranije priliku da u više navrata čujem sve najlepše od svojih prijatelja iz domena sporta. Sada sam se i lično uverio ne samo u značaj i kvalitet ove manifestacije, već sam video na licu mesta koliko deca vole Igre i koliko im radosti one donose nudeći im baš ono što je njima najpotrebnije: bavljenje sportom, druženje, zabavu, mogućnost da steknu nove prijatelje, da nešto nauče i da se lepo provedu uz igru i smeh. Ako Igre ovako nastave, ne sumnjam da će ovaj projekat osvojiti ne samo region, već i čitavu Evropu. Hvala ljudima iz Igara koji su i Lazarevac dodali na mapu ove manifestacije – istakao je Ilić.

FOTO: Stefan Cvetković

Igre nastavljaju dalje, ostala su još dva grada. U nedelju će zajedno sa decom sportistima Igre u Čačku otvoriti gradonačelnik Milun Todorović, dok će u Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde u ponedeljak sa učesnicima upaliti plamen prijateljstva u ovom lepom gradu u Banatu.

 

 

FOTO: Stefan Cvetković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter