0
Košarka

FOTO: Twitter/printscreen

DRAMATIČNA NBA NOĆ: Hjuston se ‘provukao’ i izbacio Oklahomu, Majami ponovo bolji od Milvokija (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.20 u 09:15

U noći koja je iza nas viđena su dva dramatična NBA duela. 

Jedna od najzanimljivijih serija ovogodišnjeg plej-ofa završena je posle spektakularnih sedam utakmica i pobede Hjustona, koji izbacili Oklahomu.

Roketsi su posle dramatične završnice slavili protiv Tandera rezultatom 104:102.

Od samog starta je bilo napeto, igralo se koš za koš, a onda su upravo Harden i Vestbruk pogurali Roketse do 27:20, da bi se Oklahoma brzo vratila zahvaljujući Šruderu i Aleksanderu, pa onda i dobila prvu deonicu sa 30:29.

Hjuston se ponovo raspucao, uspeo da stekne prednost veću od dva poseda, ali se Oklahoma još jednom uspešno vratila u igru najviše zahvaljujući seriji od četiri uzastopne trojke Dorta (njegove 3) i Bezlija.

Na poluvremenu Roketsi vode sa 61:59, da bi posle neizvesne treće deonice bilo 85:80 za njih i tada ulazimo u dramatičnu završnicu meča. Svaki napad je bio rovovska borba, na 4 minuta do kraja na semaforu je pisalo 99:99.

Probali su treneri i zonske i kombinovane odbrane, sve je funkcionisalo, da bi Harden razbio odbranu Oklahome na jednom prodoru i položio za 101:99, a potom Aleksander daje važnu trojku za 101:102 i onda Vestbruk i Kovington stavljaju tačku na ovu utakmicu.

Gordon i Kovington su sa 21 poenom bili najefikasniji pojedinci, dok je Rasel Vestbruk imao 20 poena, a Harden 17. Na drugoj strani, Dort je ubacio 30 poena, Aleksander i Pol po 19, samo je on imao i 11 skokova i 12 asistencija.

Hjuston Roketsi će u narednoj rundi igrati sa Los Anđeles Lejkersima.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-UX4OY6RYE&feature=emb_title

 

U drugom meču odigranom prošle noći, košarkaši Majamija poveli su sa 2:0 u polufinalnoj seriji istočne konferencije NBA lige protiv Milvoki Baksa.

Hit je u drugoj utakmici u ‘mehuru’ u Orlandu trijumfovao sa 116:114 u završnici koju su obeležile dosta sporne sudijske odluke.

Sudije su dosta lako dunule u pištaljku u situaciju kada je Midlton šutirao za tri poena i tako sa tri bacanja izjednačio sedam sekundi pre kraja na 114:114.

Čini se da Goran Dragić nije napravio prekršaj svojim postavljanjem, ali je sudija ipao dosudio tri penala i tako vratio u život Milvoki.

Potom je na drugoj strani u sličnoj situaciji, ali doslovce uz zvuk sirene, Janis Adetokumbo dodirnuo Džimija Batlera pri skok-šutu i dosuđen je faul.

Batler je šutirao ‘sam u dvorani’ i pogodio je oba bacanja za trijumf Majamija i vođstvo u seriji od 2:0.

Izabranici Erika Spolstre nastavili su tamo gde su stali u prvom meču i u prvoj četvrtini već stigli do devet poena viška.

Milvoki je tu zalihu spustio u drugom kvartalu i na odmor se otišlo rezultatatom 66:60. U drugom poluvremenu Milvoki je konstantno jurio zaostatak i nije ga dostigao sve do opisane završnice.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Janis Adetokumbo sa 29 poena i 14 skokova, a pratio ga je Midlton sa 23. Bruk Lopes Erik Bledso su dodali po 16 koševa.

U pobedničkom taboru Dragić je imao 23 poena, pet skokova i četiri uspešna dodavanja, Tajler Hiro je upisao 17, Džej Krauder 16, a Bem Adebajo 15 poena.

Junak meča Džimi Batler sa poslednja dva slobodna bacanja stigao je do ukupno 13 poena na meču, a imao je i šest asistencija.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=KiYlKuLTewA

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter