0
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/printscreen

KRAGUJEVAC DOBIJA ‘ČUDESAN’ STADION: ‘Čika Dača’ odlazi u istoriju, a umesto njega se pravi svetski objekat vredan 40 miliona evra! (VIDEO)

Objavljeno: 02.09.20 u 20:25

Kragujevac je jedan u nizu gradova koji će dobiti novi, moderan stadion i u kom će u budućnosti moći da se odigravaju fudbalski mečevi na visokom nivou.

Da bi to sve bilo izvedeno, Radnički će morati da dobije novi dom.

Na mestu postojećeg stadiona biće izgrađen novi. ‘Čika Dača“ odlazi u istoriju, a ogroman projekat države zauzima njegovo mesto, prenosi Mondo.

Tako će se uskoro fudbaleri Radničkog zagrevati na novim pomoćnim terenima, igrati na novom stadionu, presvlačiti u modernim svlačionicama… Kapacitet od 20 hiljada mesta, pokrivene tribine i prateći sadržaj najavljuju da će kragujevački stadion biti čudo! Sve će koštati oko 40 miliona evra.

FOTO: Youtube/printscreen

Šta će sve sadržati ovaj kompleks?

– stadion sa biletarnicom

– tri pomoćna terena sa tribinama

– tri natkrivena terena – balona

– administrativni objekat

– komercijani objekat

Stadion

Što se tiče samog objekta na kome će se igrati fudbal, a gledaoci imati pun komfor, on će biti spektakularan. Tribine će biti u potpunosti natkrivene i primaće nešto manje od 20 hiljada gledalaca, dok će sam teren biti dimenzija 105×68, kao što UEFA i propisuje.

Na glavnom terenu, ali i na pomoćnim terenima u okviru kompleksa, biće postavljena prirodna trava. Naravno, podrazumevaju se reflektori koji će omogućiti utakmice u večernjim terminima.

Administrativni objekat

Ovo je jedini deo zdanja koji će biti sačuvan i ‘samo’ renoviran. U projektu se navodi da je moguće, eventualno, povećati spratnost objekta.

Komercijalni objekat

Pomoćne prostorije koje će koristiti korisnici balona, ali i svlačionice, toaleti, kafić i igraonica planirani su u ovom delu kompleksa.

Srbija je već napravila nekoliko planova za gradnju stadiona širom zemlje.

Među gradovima koji treba da dobiju nova fudbalska zdanja nalaze se Leskovac, Loznica, Vranje, Kraljevo, Subotica, Zaječar i Surčin, gde će biti izgrađen Nacionalni stadion, budući dom fudbalske reprezentacije. Za njega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao da će biti lepši od stadiona Bajerna iz Minhena.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=74g-RHEPr_M

FOTO: Youtube/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter