0
Fudbal

FOTO: FSS

NOVI OPROŠTAJ OD NACIONALNOG DRESA: Posle Matića, još jedan fudbaler Srbije najavio kraj reprezentativne karijere!

Objavljeno: 31.08.20 u 09:45

Kapiten fudbalera Srbije, Aleksandar Kolarov, najavio je da će se uskoro oprostiti od nacionalnog dresa.

Kolarov je, prema rečima sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije Vladimira Matijaševića, doneo odluku da odradi još ovaj ciklus u borbi za Evropsko prvenstvo.

Ukoliko se ‘Orlovi’ ne plasiraju na EURO, levi bek Rome bi mogao da završi sa Srbijom već do kraja godine. U suprotnom, predvodiće ekipu još do kraja kontinentalnog šampionata.

Kolarov će ubrzo napuniti 35 godina i rekao je da će se uskoro povući. On će to uraditi po završetku ciklusa, odnosno posle EP ili možda i ranije ako se ne plasiramo – rekao je Matijašević za list ‘Danas’.

PROČITAJTE JOŠ: KATAI SA OSMEHOM NA LICU: Ne postižem često het-trikove, ne mogu da izdvojim najdraži pogodak (VIDEO)

Stazom Kolarova, kojom je nedavno krenuo i Nemanja Matić, će i desni bek Astane Antonio Rukavina, kome su, prema rečima Matijaševića, teška putovanja iz dalekog Kazahstana u 36. godini.

– Moraćemo da tražimo rešenje za pozicije desnog i levog beka – kazao je Matijašević, a onda dodao:

Kolarov mi je kao profesionalac svoju odluku najavio i koja je kada sve sagledate potpuno logična u njegovim godinama. Smena generacija je logična stvar i ne treba zbog nje strepeti. Sada dolaze igrači koji su osvajali EP i SP i normalno je da postanu nosioci igre – zaključio je.

Reprezentacija Srbije se u ponedeljak okuplja u Staroj Pazovi, a izabranici Ljubiše Tumbakovića u četvrtak Ligu nacija otvaraju gostovanjem Rusiji u Moskvi, dok tri dana kasnije čekaju Tursku u Beogradu.

 

FOTO: FSS

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter