Luis Hamilton je pobednik trke Formule 1 za Veliku nagradu Belgije.

Ništa novo i ništa čudno, Mercedes je u Belgiji osvojio prva dva startna mesta i to rasporedom na koji smo navikli, prvo Hamilton, a onda Botas.


Njih dvojica su bili na mestima 1 i 2 od prvog do poslednjeg kruga, što je njihova 30. trka kako su tako nešto uspeli da ostvare i po tome su rekorderi F1.

Na trećem mestu završio je Maks Ferstapen, a četvrti je bio Danijel Rikardo i oni su baš kao i pomenuti dvojac trku završili na istom mestu sa kog su je i započeli.

Tu se ta lista završava, pošto je Esteban Okon uspeo da u pretposlednjem krugu obiđe Aleksandera Albona i zasedne na mestu broj pet, a sedmi je bio sjajni Lando Noris koji je trku počeo kao deseti.

On nije imao sjajan start za razliku od Šarla Leklera koji je napredovao za čak šest pozicija u jako kratkom vremenskom roku, ali je trku završio kao tek 15. vozač, zbog pojedinih problema.

Mučio se Ferari, što i nije neka novost, kao ni velika dominacija Mercedesa koji nije bio ugrožen ni u jednoj sekundi trke, a bizarno je bilo u momentima kada je Botas tražio dozvolu da napadne pobedu, a Mercedes to odbio uz navode da to nije bio dogovor.

Rejsing Point je u par navrata bio veoma opasan, ali je Reno ubio njihove nade, baš kao i Pjer Gasli iz Alfa Taurija koji je ponovo odvozao jako dobru trku i osvojio bodove.

Još jedna laka pobeda Mercedesa je zabeležena i nova titula je praktično iza ćoška.

FOTO: Twitter/printscreen