0
Evropske lige

JOŠ JEDAN SRBIN NA OSTRVU: Paunović preuzeo ekipu iz Čempionšipa!

Objavljeno: 29.08.20 u 12:50

Najavljeno je, a u subotu je i ozvaničeno. Srpski trener Veljko Paunović preuzeo je engleskog drugoligaša Reding.

Biće to prvi put nekadašnjem selektoru omladinske reprezentacije Srbije, koja je osvojila Mundijalito na Novom Zelandu, da vodi samostalno neki klub u Evropi. Ovaj 43-godišnji stručnjak je prethodne četiri godine vodio Čigako Fajer, člana MLS.

Sa klubom u Sjedinjenim Američkim Državama nije imao neke preterano uspešne rezultate. Na 149 utakmica je ostvario 48 pobeda, uz 37 remija i 64 poraza. To je ipak bilo dovoljno da se preporuči Redingu.

– Doveli smo trenera sa velikim iskustvom na najvišem fudbalskom nivou, kako kao igrač, tako i kao trener. Dokazao je pedigre u Evropi i Sjedinjenim Američkim Država,a uspešno je predvodio mlade i talentovane fudbalere na domaćoj i internacionalnoj sceni. Siguran sam da će Veljko da pomogne u napretku kluba – rekao je vlasnik Redinga Daj Jonge.

PROČITAJTE JOŠ: OGLASIO SE NEMANJA MATIĆ: Evo šta je as Mančester junajteda rekao o odluci da napusti reprezentaciju! (VIDEO)

Pred Paunovićem je teška sezona u Čemšionšipu, a zacrtan mu je cilj da vrati ekipu u Premijer ligu. Zanimljivo je da mu je najveći konkurent za posao bio još jedan srpski stručnjak, Aleksandar Stanojević. Bivšem treneru Partizana je ovo drugi uzastopni put da mu sunarodnik ‘otima’ posao, pošto se slična stvar desila pre godinu dana sa egipatskim Zamalekom i Milutinom Sredojevićem.

– Biranje novog trenera je bio dug proces, a odluku smo doneli posle ozbiljnog i pažljivog razmišljanja. Posle sastanka sa Veljkom, odmah smo ostali impresionirani i stekli smo utisak da je on vrhunski kandidat. Siguran sam da je pravi čovek za Reding i oduševljen sam što je prihvatio da potpiše i postane naš novi menadžer – poručio je Jonge.

Paunović će debitovati protiv Derbi kauntija u Čempionšipu. Ekipa se trenutno nalazi u Portugaliji, na pripremama, a srpski stručnjak će im se ubrzo priključiti.

On će u Čempionšipu za rivala imati još jednog sunarodnika, Vladimira Ivića, koji je nedavno preuzeo Votford.

Football Club are pleased to confirm that Veljko Paunović has been appointed as our First Team Manager. 🇷🇸✒️#WelcomeVeljko

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter