0
ATP

FOTO:hotsport

PROGNOZE VILANDERA: Đoković i Tim su glavni favoriti za titulu na US Openu!

Objavljeno: 26.08.20 u 17:31

Bivši švedski teniser, a sada teniski analitičar Eurosporta Mats Vilander, dao je prognozu za predstojeći US Open i izdvojio Dominika Tima i Novaka Đokovića kao jasne favorite za titulu u Njujorku. 

Vilander objašnjava da ne zna kako će Đoković reagovati na izostanak publike jer je poznato da mu ona daje dodatnu energiju i želju za pobedom u sred meča, ali tvrdi da mu na početku i kraju muk na tribinama neće biti nikakva smetnja. 

– Posebno obraćam pažnju na Novaka Đokovića i Dominika Tima, jer su dvojica favorita, pa pratim kako će se pokazati rano na turniru. Pored toga pratim i Šapovalova i Ožer-Alijasima, dvojicu Kanađana koji se još nisu probili, a tu je i Stefanos Cicipas – rekao je Vilander. 

Pred US Open, Vilander vidi Tima ili Đokovića kao osvajače, mada priznaje da bi rado voleo da vidi i neko novo lice koje će se nadmetati za trofej u Njujorku. 

– Mislim da su Đoković i Tim jasni favoriti jer se igra do pet setova i reč je o Grend slemu – kaže Vilander. 

Mats kaže da se u smislu testiranja na korona virus igračima gotovo ništa nije promenilo jer su navikli na testiranja na doping, ali kaže da će atmosfera na turniru biti svakako drugačija.

Na Flašing Medouzu nema nekih od poznatnih imena poput Rodžera Federera zbog povrede, ili Rafaela Nadala koji je odlučio da ne igra. 

Vilander tvrdi da zbog toga ne treba osuđivati Nadala niti bilo kog drugog igrača, ali da očekuje od njih da se pojave u Australiji, bez obzira na situaciju sa virusom korona.

Šveđanin je dodao da bi, da je sada igrač, otišao u Njujork uprkos trenutnoj situaciji tamo, a ne smatra da je kvalitet turnira drastično opao izostankom Federera i Nadala. Novak u Njujorku napada svoju 18. grend slem titulu. 

– Što se mene tiče, istorijska trka po broju GS turnira je sad u zastoju. Ovo je turnir gde Novak može da osvoji svoju 18. titulu, Rafa bira da ne igra zbog Rolan Garosa koji nikad nije propuštao voljno, pa zato mislim da je malo ta trka na čekanju. Ali, ako Novak ode na Rolan Garos sa 18 titula, biće zanimljivo jer Rafa ima 19, a Rodžer 20.  

PROČITAJTE JOŠ: DOK ČEKA NOVI ANGAŽMAN: Stefan Birčević u ulozi sportskog direktora

Osvajač sedam GS titula smatra da se niko od igrača nije adekvatno pripremio za predstojeći turnir zbog toga što takmičarskog tenisa nije bilo skoro pola godine. Treninzi su jedino, a rutina i iskustvo igranja mečeva nešto sasvim drugo. 

– Mislim da je to teško pretpostaviti. Pogrešno je misliti da je Novak imao savršenu pripremu kao pred prethodne Grend slemove… Ipak, favorit je zbog te volje i spremnosti da se takmiči, zbog starih rezultata i čini mi se da je Dominik Tim jedini koji se zaista ozbiljno pripremao i koji izgleda snažno na terenu – zaključio je Vilander. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter