0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

TOMANE HEROJ ZVEZDE: Crveno-beli se provukli i pobedili Tiranu za plasman u 3. kolo! (VIDEO)

Objavljeno: 25.08.20 u 21:54

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su na gostovanju savladali Tiranu sa 0:1.

Šampion Srbije nije pokazao najbolju igru, ali je uspeo da trijumfuje i provuče se do naredne runde. Strelac odluke bio je Portugalac Tomane u 61. minutu.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Zvezda je od starta meča počela ofanzivno. Prva šansa za crveno-bele viđena je u 5. minutu, kada je korner izveo Katai, dobro je skočio Milunivić, međutim odbranio mu je golman domaćih, a uz to je bila i ofsajd pozicija.

Već u narednom minutu Katai je nakon solo prodora šutirao sa leve strane, ali je njegov udarac bio neprecizan.

Prvih 15-ak minuta apsolutno je pripalo šampionu Srbije, a Tirana je pripretila u 19. minutu kada je šutirao Muci, a lopta je protutnjala pored leve stative Milana Borjana.

FOTO: FK Crvena zvezda

U 31. minutu veliku priliku posle slobodnog udarca imala je Tirana. Hočolari je pokušao da iznenadi Borjana, koji je očekivao centaršut, mešutim igrač domaćih je uputio vrlo nezgodan šut, ali je kapiten Zvezde uspeo sjajno da odbrani. 

Prvo poluvreme se završilo bez golova, Zvezda je nakon dobrog početka, drastično pala u igri, pa se na odmor otišlo sa 0:0.

Prvih 10-ak minuta nastavka proteklo je bez prilika, a u 54. minut iz izgledne šanse nakon prekida, Katai je samo pogodio igrače u živom zidu.

Najbolju šansu na utakmici imala je Tirana. Sevnula je kontra, Muci je olako izbacio Pankova, ali mladi igrač Tirane nije iz pogodio zicer priliku. Borjan mu je odbranio situaciju jedan na jedan, uz pomoć stative.

FOTO: FK Crvena zvezda

I kako to obično biva, kada se ne iskoristi velika šansa, isledi kazna.

Igrao se 61. minut, kada je korner izveo Aleksandar Katai, najbolji u skoku bio je Tomane. Portugalac je nadvisio protivnike i tako doneo toliko željenu prednost ekipi Dejana Stankovića.

https://www.youtube.com/watch?v=aCe9Y48A-CE

Sedam minuta kasnije velika sreća za Zvezdu. Podgrešio je Pankov, potpuno nejasno. Oduzeo je loptu protivniku, a onda loše anticipirao. Kobina je izašao pred Borjana i šutirao preko gola.

Zvezda je u nastavku čuvala loptu, a domaći nisu uspevali da urade nešto više.

u 80. minutu brz napad crveno-belih, loptu je dobio Ivanić, čekao je Gobeljića i dao mu pravovremen pas, ali je izblokiran desni bek Zvezde u dobroj prilici.

U poslednjim trenucima meča, Tirana je imala priliku, nakon što je Borjan boksovao, šutirao je Tolji, ali je kapiten crveno-belih stigao da se vrati i spasi verovatno siguran pogodak.

 

FOTO: FK Crvena zvezda

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter