0
Košarka

FOTO: Twitter/printscreen

SVET SE POKLONIO DONČIĆU: Čudesna tripl-dabl partija Slovenca, Luka pogotkom uz zvuk sirene doneo Dalasu izjednačenje protiv Klipersa (VIDEO)

Objavljeno: 24.08.20 u 09:20

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Los Anđeles Kliperse prosle produžetka rezultatom 135:133 i izjednačili rezultat u seriji na 2-2.

Maveriksi su došli do velikog preokreta u kojem su nadoknadili 21 poen zaostatka zahvaljujući čudesnoj partiji Luke Dončića.

Slovenac je sa povređenim zglobom pogodio trojku sa 10 metara preko Redžija Džeksona uz zvuk sirene za pobedu posle produžetka uz istorijski tripl-dabl.

Postao je najmlađi igrač u istoriji NBA sa tripl-dablom od 40+ poena u plej-ofu. Dončić je tek treći u istoriji NBA iz Oskara Ronertsona i Čarlsa Barklija sa tripl-dablom od najmanje 40/15/10.

Slovenac je za manje od pola sata došao do tripl-dabla i meč završio sa 43 poena, 17 skokova, 13 asistencija, dve ukradene lopte, jednom blokadom i sedam izgubljenih.

Istakao se i srpski centar Boban Marjanović, koji je za 16 minuta došao do 10 poena i sedam skokova.

Meč je propustio Kristaps Porzingis zbog otoka na desnom kolenu, ali je Dalas uprkos tome izborio barem još dva meča prve runde plej-ofa Zapada.

Klipersi su znato bolje počeli meč, a već sredinom druge četvrtine su imali čak +21. Međutim, tada je usledilo ‘buđenje’ Mevsa kada je ‘eksplodirao’ Trej Burk i zajedno sa Dončićem vratio svoju ekipu na jednocifreni minus.

Krah Klipersa desio se u trećoj deonici, u kojoj u jednom trenutku čak šest minuta nisu postigli nijedan poen. Dalas je to iskoristio, a dominirali su Dončić, Burk i Set Kari, pa se desio ogroman preokret.

Već krajem treće četvrtine Luka je zabeležio tripl-dabl, a ekipa iz Teksasa je u poslednju deonicu, totalno neočekivano ušao sa prednošću od osam poena, a doprinos je dao i Marjanović koji je dobio nekoliko minuta na parketu.

Iako je Dončić odmarao početkom poslednje četvrtine, Dalas je uspeo da uveća prednost pre svega zahvaljujući Kariju i Hardaveju.

Ipak, drama je bila neizbežna iako je Dalas vodio tokom cele četvrtine, a ključni momenat desio se kada je Redži Džekson spasao napad svoje ekipe i pasom iz auta dodao loptu Lenardu, koji je pogodio otvorenu trojku.

Dalas je u svom poslednjem napadu zakomplikovao, a Klipersi ništa nisu uspeli da organizuju, pa je Lenard uzeo izuzetno težak šut koji je i promašio.

Pol Džordž je posle dugo vremena u produžetku pogodio jedan šut, ali je odmah potom propustio priliku da možda i reši pitanje pobednika kada je promašio čist zicer.

Mavsi su to kaznili, pa se u poslednji minut ušlo sa 130:130. Dončić je doneo prednost svojoj ekipi, ali je na devet sekundi do kraja Kavaj uposlio Morisa koji je pogodio trojku.

Dalas je za napad imao nešto manje od četiri sekunde, ali to je bilo i više nego dovoljno Dončiću da se namesti na svoju poziciju (na nekih devet, deset metara od koša) i pogodi trojku za pobedu uz zvuk sirene.

Nema šta, čudesna partija Luke Dončića, vredna šampionskog prstena!

Pored Slovenca i Marjanovića efikasni su bili Trej Burk sa 25 poena i Tim Hardavej sa 21 košem.

Kliperse su predvodili Lu Vilijams sa 36 poena i pet uspešnih dodavanja, Kavaj Lenard je dodao 32, uz devet skokova i četiri asistencije. Pol Džordž je ponovo bio skandalozan sa 3/14 iz igre i svega devet poena.

 

 

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter