1
Evrokupovi

SPORTSKI DIREKTOR TIRANE: Bez nacionalizma i idemo na pobedu!

Objavljeno: 24.08.20 u 11:52

Sportski direktor Tirane, Arbi Laći, ne želi da gleda na predstojeći duel njegovog kluba sa Crvenom zvezdom kao na okršaj Albanaca i Srba.

Umesto toga, napominje da je to samo fudbalska utakmica u kojoj je jedini ulog – plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Fudbal bi trebalo da povezuje, a ne da razdvaja. Za nas je predstojeći duel sa Zvezdom samo fudbalska igra, a pobednik dobija, kao nagradu, naredni krug kvalifikacija. Ništa više. Siguran sam da je to misija oba kluba. Iskoristimo ovu utakmicu da otkočimo nacionalističke barijere, koje su složene prethodnih decenija – rekao je Laći u razgovoru za Sportski Žurnal.

On je istakao da bi bolje bilo da je navijačima dozvoljeno prisustvo na utakmici. Nažalost, zbog pandemije korona virusa se igra pred zaključanim tribinama.

– Očekuje nas fudbalska utakmica, jaka i posebna. Ovakav meč je zaslužio da se odigra pred navijačima, da se stvori lepa atmosfera. Kad dostignete ovaj nivo Lige šampiona, čekaju vas jaki timovi i mi smo za to spremni. Sviđa mi se, volim jake rivale, kao i moji saradnici u klubu.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDINA EKSPEDICIJA OTIŠLA U ALBANIJU: Evo kojih 20 fudbalera je Stanković odlučio da povede na meč sa Tiranom!

Laći je uveren da će Tirana savladati Crvenu zvezdu.

– Tirana je veliki klub sa bogatom istorijom, stogodišnjak. Uvek igramo na pobedu, nije važan pobednik. To je u DNK kluba. Želimo da usadimo svakom igraču pobednički mentalitet. Naravno da nam je cilj uspeh u kvalifikacijama, pobeda i prolazak u duelu sa Zvezdom. Verujem da će razliku da napravi zvezda u nastajanju, 19-godišnji Ernest Muci.

Za kraj, sportski direktor Tirane je priznao da prati rad Dejana Stankovića, trenera Crvene zvezde.

Stankovića znam kao fudbalera. Veliko je ime srpskog fudbala. Poslednjih meseci ga pratim kao trenera, zaslužuje pohvale, jer je osvojio prvu titulu u karijeri – zaključio je Laći.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zvezda leti u Tiranu sa avionom Dejan Stanković! SREĆNO! 💪

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Youtube/printscreen

0
0

1 Komentara

  1. Bravo, pravi spotsmen ! Danima na ovom portalu objavljujete horor tekstove sa naslovima od kojih se naježiš,ništa sportsko,samo huškanje i podstrekivanje mržnje i sukoba. OVO JE SPORT I ALBANIJA JE CIVILIZOVANA SPORTSKA ZEMLJA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter