0
Evropske lige

FRANCUSKA LIGA 1: Rajković dva puta vadio loptu iz mreže, ‘poker’ Nima – Lorijen i Nica sigurni! (VIDEO)

Objavljeno: 23.08.20 u 19:22

U prvom kolu francuske lige 1, fudbaleri Monaka odigrali su nerešeno na domaćem terenu sa ekipom Remsa.

Čuvar mreže u ekipi Remsa jeste srpski reprezentativac Predrag Rajković. Gosti su sjajno otvorili meč, već nakon 20 minuta igre, Rems je imao prednost od dva gola razlike, prvo je Bulaje Dija postigao sjajan gol petom a zatim je u 21. minutu meča Bilal Ture udvostručio prednost.

Monako se nakon toga ‘trgnuo’ i krenuo silovitije u nastavku meča, a takav pristup im se isplatio u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je sa Aksel Disasi iz blizine savladao srpskog čuvara mreže. Ekipa Roberta Kovača nije posustala, u 55. minutu nakon sjajnog centaršuta Golovina, Beon Badijašil je postigao izjednačujući pogodak.

Do kraja utakmice, promene rezulaltata nije bilo, srpski reprezentativac i bivši fudbaler Partizana Strahinja Pavlović bio je na klupi Monaka, ali nije ulazio na teren.

Ako je suditi po prvom kolu, fudbaleri Lorijena ne planiraju biti samo prolazik kroz Ligu 1. Oni su savladali ekipu Strazbura rezulatom 3:1. Strazbur je sjajno otvorio utakmicu, u 30. minutu su došli do prednosti pogotkom Mehdi Šahiria dobrim prizemnim udarcem u desni ugao.

Domaćini su se ‘trgli’ u drugom poluvremenu, u 51. minutu Visa je dočekao sjajni centaršut i glavom zatresao mrežu. Samo devet minuta kasnije, Stefan Mitrović je bio nespretan u kaznenom prostoru, faulirao je protivničkog igrača a glavni arbitar meča pokazao je na belu tačku.

Jedanaesterac je sigurno izveo Adrian Grbić i tako svoju ekipu doveo u prednost od 2:1. Tačku na ovu utakmicu postavio je Hamel u 87. minutu, nakon gužve u šesnestercu lopta se odbila do njega a on je bio siguran, i na taj način omogućio svojoj ekipi da dođu do nova tri boda.

Brest je izgubio u gostima od ekipe Nima rezulatom 4:0.

Već nakon pola sata igre, rezulat je bio 2:0, najviše zaslugom Birgera Merlinga koji je u osmom minutu asistirao Stivu Denkeju koji je sa ivice peterca pogodio pod prečku, a Merling je i sam uspeo da postgne pogodak u 31. minutu.

Denki je sjajnim dodavanjem u 69. minutu pronašao saigrača koji nije imao problem da savlada golmana gostiju. Konačnih 4:0 postavio je Mousa Kone u 84. minutu.

Iznenađenjima nikad kraja, Lens je u duelu protiv Nice poveo u 11. minutu iz jedanaesterca, precizan je bio iskusni Gael Kakuta. Ipak, domaćin je do izjednačenja stigao brzo, već u 23. minutu sjajni Guiri je zatresao mržu nakon asistencije Kamare. Nerešenim rezultatom se otišlo na pauzu, tako je bilo sve do 75. minuta kada se dogodio potpuni preokret, strelac je ponovo bio Guiri, samo ovoga puta na asistenciju Liz Melua.

LIGA 1:

MONAKO – REMS 2:2
LORIJEN – STRAZBUR 3:1
NIM – BREST 4:0
NICA – LENS 2:1

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter