7
Domaći fudbal

FOTO: GOOGLE

SUDIJSKI STRUČNJAK FSS-a: Ispravna odluka sudije, nije bilo penala za Proleter!

Objavljeno: 21.08.20 u 23:15

Glavni sudija današnje utakmice između fudbalera Proletera Novog Sada, Dragan Čolović, sjajno je procenio situaciju kod „ruke Kataija“, jer to po novim pravilima nije penal, izjavio bivši poznati sudija Zdravko Jokić, trenutno na funkciji posmatrača suđenja FSS-a.

 

Od starte nove sezone na snazi je pravilo da ne može da se svira kazneni prekršaj u tzv. drugom kontaktu, a primer iz Novog Sada kad Katai igra prvo glavom, pa pogađa sebe u ruku je upravo taj. Pritom, Katai nije ni štitio gol, tako da je sve čisto – izjavio je Jokić za Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ: HITNO I OŠTRO SAOPŠTENJE IZ HUMSKE: Partizan se oglasio nakon utakmice Proleter – Zvezda, a evo šta su rekli crno-beli!

 

Ako ovu izjavu Zdravka Jokića povežemo sa osnovnim pravilima fudbala, zapravo vidimo da jedanaesterac nije ni trebao da bude dosuđen. Pravila kažu da ako se lopta odbije od glave igrača u njegovu ruku, rame, telo ili stopalo, penala svakako u toj situaciji nema, pa je tvrdnja Zdravka Jokića opravdana.

0
0

7 Komentara

  1. Šta kažu pravila za udaljenost Degeneka od živog zida? Ima li više od 1m do najbližeg igrača iz zida? Sme li da gura igrača u zidu u trenutku izvođenja slobodnog udarca? Na stranu to da li je uopšte bio faul za slobodnjak.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter