0
Atletika

FOTO: RED COMMUNICATION

TEŽAK UDARAC ZA SRPSKU ATLETIČARKU: Ivana Španović neće braniti zlato na Svetskom prvenstvu!

Objavljeno: 20.08.20 u 22:42

Ivana Španović preskočiće Svetsko prvenstvo u atletici koje je na programu od 19. do 21. marta 2021. godine.

Najbolja srpska atletičarka krenula je sa rehabilitacijom nakon zarastanja slomljene metatarzalne kosti na desnom stopalu i trenutno je u fazi oporavka, a razlog otkazivanja učešća na SP jeste Evropsko prvenstvo u dvorani.

– Skinula je ortopedsku čizmu i počela s vežbama, koje je vraćaju u ranije stanje, ali mislimo da je ovakva odluka najbolja – kaže Goran Obradović za ‘Sportski žurnal’.

Svetsko prvenstvo u Nankingu trebalo je da bude održano ove zime, od 13. do 15. marta. Virus korona krenuo je baš iz Kine, samo 300 km udaljenog Vuhana, pa je prvo otkazano veliko planetarno takmičenje bilo baš ovo. Prebačeno je na termin od 19. do 21. marta 2021. Španovićeva je u Kini trebalo da brani zlatnu medalju iz Birmingema, a razloge za ovakav potez objasnio je njen trener, Goran Obradović.

PROČITAJTE JOŠ: DEJAN STANKOVIĆ DOŽIVEO SAOBRAĆAJNU NESREĆU: Trener crveno-belih sa svojim Lamborginijem napravio haos na Autokomandi! (FOTO)

– Evropsko prvenstvo u dvorani je od 5. do 7. marta u poljskom Torunu. Tamo će Ivana braniti niz od tri zlatne medalje, dok u Nanking nećemo ići. Preblizu je šampionatu Starog kontinenta, a opet suviše kasno za planove vezane za sezonu na otvorenom gde su nam Olimpijske igre u Tokiju primarne. Dakle, Ivana neće u Nankingu braniti zlatnu medalju osvojenu u Birmingemu 2018. godine – zaključio je Obradović.

FOTO: RED COMMUNICATION

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter