Srpski vaterpolista Filip Filipović otrvorio je dušu, i otrkio kakvo je zapravo stanje u svom nekadašnjem klubu, Partizanu.

Vaterpolo klub Partizan je u teškoj situaciji, rat između igrača i uprave ne prestaje, a novinski članci su puni tema vezane za višestrukog prvaka sveta.


Filip Filipović se angažovao sa namerom da osmisli strategiju koja će velikanu srpskog vaterpola pomoći da ispliva iz svih problema.

– Sa ostalim momcima sam se okupio oko jednog jedinog cilja, a to je preporod Partizana. Ne samo preporod, već i spasavanje kluba, koji je uveliko zagazio u poslednju fazu gašenja. Podatak koji nas je frapirao pre nekoliko meseci, kada smo i odlučili da se aktivno uključimo i da pomognemo svom klubu, jeste da vaterpolo klub Partizan trenutno broji nešto manje od 80 članova svih generacija. Svi smo navikli da proteklih godina, pogotovo onda kada sam ja počinjao da se bavim sportom, bude oko 80 dece u jednoj generaciji. Sada smo se nažalost sveli na ni 80 dece ukupno. Skoro svakodnevno se dešava da se neko dete ispiše, što je i razumljivo s obzirom na to da bazen od januara nije bio u funkciji. Koliko znam, nije ni sada, pošto deca treniraju na Košutnjaku- rekao je Filipović za ‘Sport klub’.

On se nada da Partizanu sleduju lepši i bolji dani.

– O čemu se radi? Radi se o nagomilanim problemima koji su zadesili klub u proteklih desetak godina. Za to nisu kriva ni deca, ni igrači prvog tima, ni evropski šampioni iz 2011. Krivi su neki drugi ljudi. Ne bih voleo da iskoristim ovo vreme da bih napadao bilo koga, ali došlo je vreme da se neke stvari promene nabolje. Mislim da, što se tiče Partizana, dolaze lepši i bolji dani. Štaviše, ubeđen sam. Mnogo je onih koji žele da pomognu Partizanu i koji su stali na našu stranu i podržali nas – pre svega aktuelni igrači, roditelji, mlađi igrači, treneri, drugi klubovi koji zbog profesionalne etike ne mogu da se izjašnjavaju. Ali, tu je Sportsko društvo Partizan, koje je javno uputilo podršku u medijima i sa kojim imamo sjajan kontakt.

Levoruki bombarder očekuje da se uskoro održi sednica Skupštine kluba.

– Očekujemo uskoro Skupštinu, koja je sada više nego izvesna. Skupština je ta na kojoj treba da se donesu određene promene, koje će pokrenuti lavinu aktivnosti i akcija, ne bismo li deci obezbedili uslove za bavljenje sportom i trenerima materijalne uslove. Nijedan zaposleni u sferi sporta i biznisa uopšte ne može da radi ako nije adekvatno obeštećen za svoj trud i rad i pre svega mora da bde motivisan. Svemu tome prethodi dosta poteškoća i saplitanja, da ne upotrebim drugačije reči. Ne mogu da kažem da nam ova situacija koja se dešava u svetu, pa i kod nas, ide na ruku, ali moramo da shvatimo koliko je bitno da se upravo sada i što hitnije održi ta Skupština, kako bi klub krenuo dalje- istakao je Filipović.

FOTO: filipfilipovic.rs