0
Evrokupovi

EVO GDE ALBANCI DOČEKUJU ZVEZDU: Šampion Srbije će u Tirani igrati na stadionu koji vredi 85 miliona evra! (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.20 u 10:10

Fudbaleri Crvene zvezde će u drugom kolu Lige šampiona igrati protiv Tirane, i to jednom od najmodernijih stadiona na Balkanu.

Meč je zakazan za utorak u 20 časova i prema za sada nepotvrđenim informacijama trebalo bi da se igra na stadionu ‘Er Albanija’, a ne na ‘Selmanu Stermasiju’, zvaničnom stadionu Tirane.

‘Er Albanija’, stadion koji nosi ime po avio kompaniji Albanije, izgrađen je prošle godine i predstavlja nacionalni stadion na kome će ubuduće igrati reprezentacija, ali i klubovi u evropskim takmičenjima ako se tako dogovore. Kapacitet stadiona je 22.500 mesta.

Objekat interesantnog izgleda građen je od 2016. do 2019. godine, po projektu italijana Marka Kazamontija, a koštao je 85 miliona evra. 

Prvi meč reprezentacije Albanije na ovom stadionu odigran je prošlog novembra, kada je gostovala Francuska, a utakmici su prisustvovali Aleksandar Čeferin i premijer Edi Rama, dok se na njemu igrao i derbi Tirane između Partizanija i Tirane.

Interesantno je da stadion ima i 112 metara visoku kulu, a ona je ujedno i najviša u čitavoj Albaniji. U pitanju je hotel, šoping centar…

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter