0
Evropske lige

OKREĆE NOVI LIST: Bivši trener crveno belih otvorio dušu, a potom otkrio zbog čega je napustio Kajzeri – ‘Najveći razlog su finansije’

Objavljeno: 17.08.20 u 13:53

Hrvatski stručnjak je rešio da ‘okrene novi list’.

Robert Prosinečki je napustio Kajzerispor, ali je ostao u turskom fudbalu, seo je na klupu Denizlija.

Bivši trener Crvene zvezde ističe da mu je žao zbog ovog rastanka.

– Klub je sad u velikim problemima, budžet je manji nego što se mislilo da će biti, a istovremeno je Savez odlučio da uvede limite oko finansijske potrošnje klubova na transfere. Svi klubovi su zbog toga nezadovoljni, posebno oni najveći, koji sad zaista ne znaju šta da rade. Primera radi, jedan turski velikan ima limit za transfere igrača na 12 miliona evra, a samo plate igrača su čak 20 miliona! I ne znaju kako to da reše… Klubovi se još nadaju da će Savez da promeni odluku i ukine taj limit – rekao je Prosinečki za ‘Jutarnji list’.

A potom i dodao da su finansije jedan od glavnih razloga zbog kojeg je napustio Kajzeri.

– Te finansije su bile i najveći razlog zašto nisam ostao u Kajzeriju. Praktično ne možete da dovedete nijednog fudbalera, a odlazak je najavilo nekoliko najboljih igrača i bilo bi užasno teško da se radi u takvim uslovima. Nemam više snage za takav trenerski život, sedam meseci smo se borili za ostanak, sedam meseci nisam izašao iz kampa, bilo je to strahovito stresno razdoblje, i to praćeno pandemijom koronavirusa, pa bih svakako želeo da u novom klubu izbegnem borbu za opstanak. Imao sam nekoliko ponuda, ali Denizlispor je bio najkonkretniji i nakon višednevnih pregovora dogovorili smo jednogodišnju saradnju. Videćemo, ekipa mi izgleda dobro i s nekoliko pojačanja bismo mogli nešto da napravimo. Verujem da ćemo dovesti 3-4 igrača, klub je ambiciozan, tamo igra kolumbijski reprezentativac Hugo Rodaljega (35), on je najzvučnije ime u ekipi – dodao je Prosinečki.

Zatim je i prokomentarisao završnicu Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ: TADIĆ DOBIJA VRHUNSKOG SAIGRAČA: Zvezda sa ‘Kamp Noua’ se vraća u Ajaks!

– Razvodnilo se, sve se to razvodnilo. I kad sam na malom ekranu gledao ove poslednje dvoboje, uopšte nisam imao osećaj da gledam četvrtfinala Lige šampiona! Svestan sam šta je pandemija učinila, svestan sam da takmičenje mora da se završi, preveliki je novac u igri, TV prava mnogo toga diktiraju, ali gledajući u fudbalskom smislu, sve je to na nekom znatno nižem nivou nego što bi bilo da je situacija normalna.

Robert Prosinečki je 1987. prešao u Crvenu zvezdu, sa kojom je postao klupski prvak sveta. Pored crveno-belih, igrao je i za Real i Barselonu, a kao trener vodio je Zvezdu, Kajzeri, reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter