0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOŽDOVAC/DUŠAN SANDIĆ

LASICKAS SA KLUPE ‘OKRENUO’ MEČ PROTIV RADA: Nismo na svom nivou, ali učimo važne lekcije!

Objavljeno: 17.08.20 u 16:56

Fudbaleri Voždovca savladali su ekipu Rada u jučerašnjem meču 4. kola Superlige Srbije. Rad je vodio u prvom poluvremenu rezultatom 1:0, dok je Voždovac u drugom delu uspeo da preokrene tok utakmice i završi meč pobedom od 1:3.

Vesnik pobede bio je gol koji je postigao Justas Lasickas u 49. minutu meča kada je sjajnim udarcem sa oko 20 metara pogodio donji levi ugao gola Rada. Neodbranjivo. Nakon njega golove su postigli i Stojčev i Nišić i tako osigurali tri boda za Voždovac, koji u ovom momentu ima 6 bodova iz četiri meča.

Mladi Litvanac kome je ovo druga sezona u timu Zmajeva ušao je sa klupe umesto povređenog Nikole Stankovića i uneo svežinu koju je pretvorio u pogodak. Napominje Justas Lasickas da i iz ove pobede ekipa treba da izvuče pouke. 

– Nismo započeli meč kako smo želeli, ali smo pokazali ogroman karakter time što smo se vratili u meč i uspeli da osvojimo bitna tri boda. Momci koji su ušli sa klupe pokazali su ogromnu želju da preokrenu rezultat i uspeli smo u tome, tako da je ovo zaista velika timska pobeda za nas. Srećan sam zbog pobede, ali mi nije drago jer su se dva saigrača povredila u prvom delu igre i nadam se da će se brzo oporaviti kako bi bili kompletni. Trenutno ne igramo na nivou koji ovaj tim može pokazati, ali mlada smo ekipa i jučerašnji meč je bio velika lekcija za naredne utakmice i moramo učiti kako bi dostigli naš pun timski potencijal – napominje Lasickas.

Podsetio je Lasickas da mu nije strano da postiže golove za špice, u napominje da je jedan takav postigao upravo protiv Voždovca.

– Jučerašnji gol me je podsetio na pogodak koji sam postigao protiv Voždovca kada sam igrao za Zemun. Znao sam da je jako važno da „probijemo led“ i drago mi je što sam to uradio sa svojim golom. Nakon gola govorio sam igračima da je sada potrebno postići još golova i da nema stajanja, da moramo napadati još jače, što smo i uradili i postigli još dva gola. Sve u svemu, sjajna pobeda, nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu! – jasan je bio Litvanac

Voždovac trenutno zauzima 11. poziciju na tabeli Linglong Superlige sa osvojenih 6 bodova, a u narednom meču na „Krov“ dolazi ekipa Zlatibora. Meč sa zlatiborcima igra se u nedelju u večernjem terminu.

FOTO: FK VOŽDOVAC/DUŠAN SANDIĆ

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter