0
Košarka

PORTLAND U PLEJ-OFU: Nurkić nakon porodične tragedije igrao kao u transu, meč završio u suzama (VIDEO)

Objavljeno: 16.08.20 u 09:21

U direktnom duelu plej-ina Portland je savladao Memfis Grizlise 126:122 i tako uhvatio poslednji voz za plej-of.

U prvoj rundi doigravanja čeka ih nimalo lak protivnik, Los Anđeles Lejkersi. Iako je utakmica imala veliki ulog za oba tima, viđena je otvorena igra sa lepim potezima na obe strane.

Oslanjali su se i jedni i drugi na igru sa distance, a treba istaći igru bosanskog košarkaša Jusufa Nurkića koji je uprkos porodičnoj tragediji u kojoj mu je baka preminula od koronavirusa odigrao partiju za pamćenje njoj u čast.

Postigao je košarkaš iz Tuzle 22 poena i uhvatio 21 loptu u skoku i upisao 6 asistencija. Ipak, najefikasniji bio je Demijen Lilard sa 31 poenom, uz deset asistencija, samo dva manje ubacio je Si-Džej Mekolum, a 21 imao je Karmelo Entoni.

U poraženim Grizlisima jak otpor pružio je Dža Morent koji je ubacio 35 poena. Jonas Valenčijunas je imao 22 poena i 17 skokova, a Dilon Bruks 20 poena. Marko Gudurić nije dobio priliku u ovom meču.

Trener tima, Teri Stots je nakon meča održao pobednički govor, a uplakanom Jusufu Nurkiću poklonio je loptu kojom je igrana utakmica i sinoćnu igru posvetio je njegovoj baki.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter