0
Odbojka

IRFAN HAMZAGIĆ: Daću svoj maksimum u dresu Radničkog

Objavljeno: 13.08.20 u 19:05

Novi korektor Odbojkaškog kluba Radnički Irfan Hamzagić, prethodnu sezonu proveo je u Nemačkoj 1. Bundesligi u klubu Eltman Volley.

Svoju profesionalnu karijeru je započeo u Budvi, nakon čega je još pet sezona proveo u Crnoj Gori igrajući za Budućnost iz Podgorice. Njegov put se dalje nastavlja u rodnom mestu, Novom Pazaru gde je odigrao dve sjajne sezone, i osvojio dva Kupa i dva Super Kupa Srbije.

Prvi ozbiljniji inostrani angažman potpisao je za Gumushane Torul klub iz Turske, a dve sezone kasnije (nakon još jedne odigrane sezone u Novom Pazaru) igrao je za Cannes, klub u samom vrhu francuske Superlige. Ekipa redakcije SPD Radnički razgovarala je sa Irfanom o prvim utiscima po dolasku u kragujevački klub i budućim planovima. 

Odbojkaški klub Radnički je počeo pripreme za novu sezonu u Superligi Srbije. Imao si vremena da upoznaš svoje saigrače, sa nekima si delio teren i ranije. Kakvi su tvoji utisci?

Kao što ste rekli pripreme su već u toku i iskreno prezadovoljan sam radom i ekipom. Atmosfera u klubu je na visokom nivou i ne sumnjam da ćemo biti jako dobar tim za predstojeću sezonu. Dušan Lopar, Srećko Ristić i ja smo u Novom Pazaru delili teren i ostvarili veliki uspeh, nadam se da ćemo nešto slično ponoviti u Radničkom.

Šta je bilo presudno u tvojoj odluci da predstojeću sezonu odigraš u Srbiji, u Radničkom?

Kao što sam već rekao u par navrata ambicije kluba i ciljevi se poklapaju sa onim zbog čega bih ja ostao u Srbiji i nadam se da ćemo na kraju sezone svi biti zadovoljni ukupnim učinkom.

Prvi put igraš u Srbiji, a da to nije klub iz tvog rodnog grada. Kakvu utakmicu očekuješ između OK Novi Pazar i OK Radnički?

Da, prvi put sam u Srbiji van svog rodnog mesta. Pa iskreno nisam razmišljao o tome… Većina igrača iz Novog Pazara su moji prijatelji i van terena ali kada zakoračimo na teren moramo da budemo profesionalni i radimo svoj posao najbolje moguće u tom trenutku. Kao i u svakoj utakmici, očekujem da pobedi bolji.

Više puta si imao tu čast da budeš proglašen za MVP igrača. Kada je za tebe ta titula imala najveći značaj?

Svi trofeji koje sam osvojio sa Novim Pazarom su mi dragi, a ako moram da izdvojim jedan od njih neka bude Kup Srbije koji smo osvojili već u prvoj sezoni u sjajnoj atmosferi protiv ekipe Vojvodine, tad sam između ostalog bio i proglašen MVP igračem turnira.

U sportu ima mnogo lepih stvari ali i mnogo odricanja. Šta ti je odbojka donela, a za šta si bio možda uskraćen tokom svojih početaka i sad već ozbiljne karijere profesionalnog odbojkaša?

Istina, potrebno je puno odricanja. U vreme kada se moje društvo kupalo na moru ili išlo na skijanje, ja sam trenirao i razmišljao o utakmicama. Pored toga, malo vremena sam proveo sa svojom porodicom u ovih dugih 13 godina karijere, ali ima odbojka i lepe strane. Obišao sam jako puno gradova, što u Srbiji, što u inostranstvu koje sigurno ne bih da nisam sportista, stekao puno prijatelja. Takođe, ono što najvise volim u sportu to je disciplina koja u karijeri postane rutina i kasnije puno znači za posao nakon karijere profesionalnog odbojkaša, i generalno za život.

Da li želiš nešto da poručiš navijačima i svim ljubiteljima odbojke u Kragujevcu, šta mogu da očekuju od Radničkog ove sezone?

Ne volim da obećavam puno ali ono što je sigurno je da ću kao igrač Radničkog u svakom trenutku davati svoj maksimum. Nadam se da će se situacija sa virusom smiriti i da će navijači moći da daju podršku kada to bude bilo potrebno.

FOTO: OK Radnički 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter