2
Domaći fudbal

PROSLAVLJENI FUDBALER OTKRIO KAKAV JE ZAPRAVO KANGA: ‘On je fenomenalan igrač, ali ima svoje ‘bubice’ zbog kojih nismo mogli da ga prodamo’

Objavljeno: 12.08.20 u 16:47

Ono što je u poslednje vreme najviše obradovalo navijače Zvezde, jeste sigurno povratak Gelora Kange na ‘Marakanu’. Sjajni vezista se uveliko priključio prvom timu, a u klubu se nadaju da će Gabonac biti spreman za početak kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ipak, njegov povratak je malo ko očekivao, transfer u Trabzonu mu je propao, a u Sparti iz Praga mu je ugovor istekao, tako da je kao slobodan igrač bio u izboru nove sredine.

U razgovoru za češke medije, sportski direktor Sparte i legendarni fudbaler Tomaš Rosicki, do detalja je ispičao Kangin boravak u Češkoj, i nagovestio da se radi o fantastičnom igraču.

– Kangin boravak u Sparti bih podelio u dva dela, a to je pre i posle korone. Do uvođenja pandemije virusa korona Kanga je zaista radio apsolutno sve što se od njega tražilo i očekivalo. Voleli bismo da i dalje imamo takvog igrača na Letni, ali disciplinovanog na i van terena – priča Rosicki.

Rosicki tvrdi da je Kanga imao želju da ostane u klubu, ali je izgubio poštovanje, zbog njegovih ‘bubica’.

– Razmišljali smo o tome da mu ponudimo novi ugovor i bilo je vrlo jednostavno. Kada Kanga ima svoj dan, on opravda svaki cent ugovora. Zbog toga smo došli na ideju da mu ponudimo ugovor na godinu dana, uz opciju da ga zadržimo još jednu sezonu posle toga – otkriva Rosicki i dodaje:

– Svi znamo da je Kanga fenomenalan igrač, inteligentan, kreativan, tehnički obučen savršeno. Ali, takođe ima mane koje to poništavaju. Pričali smo o tome sa trenerom i za nas je jedini način da Kanga ostane bio da probamo da sredimo tu negativnu stranu.

Nekadašnji fudbaler Arsenala otkriva da Gabonac ima velike mane, i da zbog toga nisu dobijali ponudu za njega.

– Kangine mane su toliko velike da tokom njegovog boravka kod nas nismo dobili nijednu jedinu ponudu za njega. Samo su se dva arapska kluba raspitivala za njega, a onda se od zime u priču uključio Trabzon.

PROČITAJTE JOŠ: OPTIMISTIČNO PRED ZVEZDU: Japanac iz Spartaka poručuje – Ne predajemo se, idemo na pobedu!

Rosicki je verovao da se Kanga ne bi isplatio klubu u slučaju da mu se ispune finansijske želje zajedno sa dužinom ugovora.

– Bili smo svesni da ne bismo mogli da ga prodamo u slučaju da se vrati na staro. Njegove mane jednostavno obeshrabruju druge klubove da ga uzmu. Verovao sam da će ga posle nas kao slobodno igrača uzeti neki jači klub, ili neki osrednji tim iz jačih liga, jer ne bi koštao ništa. Međutim, on se posle Rusije, Srbije i Češke vratio nazad u Srbiju. Niko drugi osim klubova iz tih zemalja žele takvog igrača. On ima kvalitet da igra u Ligama petica, zbog načina na koji razmišlja, svoje kreativnosti i inteligencije, ali to nije sve u savremenom fudbalu.

0
0

2 Komentara

  1. Ovo je čisti nadrealizam! Sada po novinama i portalima piše da je Zvezda dobila veliko pojačanje u Kangi, a mi koji pratimo Zvezdu se dobro sećamo da smo jedva čekali da Kanga ode iz Zvezde! Takođe sam primetio da se mogu slati samo afrirmativni komentari o limitiranim Zvezdinim “kapitalcima”, u suprtnom oni završe u košu! Zašto ne smemo izraziti svoj sud o zaista smešnim mogućnostim Zvezdinih “kapitalaca”, koji nigde u Evropi ne mogu naći klub?! Predstojeće drugo kolo kvalifikacija će nam najbolje pokazati ko su “kapitalci”!

    0
    0
    Odgovori
    • Ko je bre jedva čekao da Kanga ode iz Zvezde šta pričaš? On je ubedljivo najbolji stranac kod nas ikada. Jeste budala, ali takve poteze napravi da mu se sve prašta.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter