18
Analize

FOTO: FK Crvena zvezda

PARTIZAN SUOČEN SA ODUZIMANJEM BODOVA: Zbog navodnog vređanja, crno-belima preti žestoka kazna…

Objavljeno: 08.08.20 u 18:25

Tek tri od 38 kola odigrano je u fudbalskom prvenstvu Srbije, a velika bura podigla se zbog saopštenja crveno i crno-belih iz prvog kola.

Podsetimo Partizan je savladao Napredak iz Kruševca sa 3:1, do preokreta crno-beli dolaze sa bele tačke u završnici meča. Tada je trener Napretka Dragan Ivanović pitao kome je potreban takav poklon, a sam jedanaesterac podigao je veliku prašinu koja se nije slegla ni nedelju dana kasnije.

Da stvari budu gore čini se da će prašina prerasti u peščanu oluju koja će iritirati oči svih onih nevinih prolaznika čiji je jedini greh ljubav ka srpskom fudbalu.

Dakle krenimo redom. Crvena zvezda se nakon meča oglasila otvorenim pismom u kojem poziva FSS da zaštiti ugled srpskog fudbala te da oštro kazni sudiju na tom meču. Na stranu to što klubovi ne bi trebalo da se bave komentarisanjem suđenja, to breme ide na leđa sudijske komisije FSS. Usledio je po inerciji odgovor Partizana, odnosno potpredsednika kluba Vladimira Vuletića. Kompletno sporno saopštenje možete da pročitate OVDE.

Pet dana kasnije Zajednica klubova Super i Prve lige Srbije, odnosno komesar za takmičenja odlučuju da ‘na osnovu člana 127. Disciplinskog pravilnika FSS-a zbog prekršaja iz Člana 85. Disciplinskog pravilinka kazne FK Partizan zbog vređanja FK Crvena zvezda u Saopštenju za javnost u svojstvu nadležnog organa za rukovođenje takmičenjem, podneta je prijava protiv FK Partizana Sa obrazloženjem da je 01. avgusta 2020. godine izdao saopštenje u kome vređa FK Crvena zvezda. Disciplinsku prijavu podneo je Komesar za takmičenje Superlige i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić.

Šta konkretno podrazumeva član 85. Disciplinskog pravilnika FSS-a?

Član FSS, igrač, fudbalski radnik, klub, sudija, stručni posmatrač – kontrolor suđenja i delegat, koji vređa, kleveta ili širi neistine o svom ili bilo kom drugom klubu, o svom ili protivničkom igraču, fudbalskom radniku bilo koga kluba ili člana fudbalskog rukovodstva u bilo kom organu, sudiji ili treneru, ili se nasilno ponaša, kazniće se:

– igrač novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest meseci,
– fudbalski radnik zabranom vršenja funkcija od šest meseci do godinu dana,
– sudija – zabranom suđenja od jednog do šest meseci
– klub novčanom kaznom ili oduzimanjem do devet bodova ili kaznom do devet negativnih bodova.

U ponovljenom ili težem slučaju, kazniće se:

– igrač zabranom igranja od šest meseci do godinu dana,
– fudbalski radnik od 1 do 2 godine zabrane vršenja funkcija,
– sudija – zabranom suđenja od jednog do šest meseci
– a klub oduzimanjem do devet bodova ili kaznom do devet
negativnih bodova.

A, sve to pozivajući se na slovo člana 127. u kome se navodi sledeće:

Disciplinski postupak može biti pokrenut na osnovu:
– izveštaja delegata,
– izveštaja sudija,
– izveštaja komesara za bezbednost,
– prijave fudbalskog rukovodstva,
– prijave kluba,
– prijave nadležnog saveza,
– prijave oficira za integritet,
– prijave komisije za etiku,
– prijave direktora lige/komesara za takmičenje,
– po službenoj dužnosti,
– prijave igrača i fudbalskih radnika.

Ukoliko se postupkom dokaže eventualna krivica Partizana crno-beli bi mogli da budu kažnjeni oduzimanjem do devet bodova.

Živimo u doba koronavirusa te je publici zabranjen ulazak na stadione gde bi navijači uživo mogli da gledaju pokušaj igranja fudbalske igre u Srbiji, ali se Zajednica lige i naši vodeći klubovi potezima na samom početku srpskih liga svojski trude da navijačima dotuku i ono malo nostalgije i ljubavi koja nam je ostala za srpski fudbal.

Jasno je da je srpski fudbal u blatu, ali se ovakvim potezima čelna lica srpskog fudbala svojski trude da ga uvuku još dublje. 

Gotovo je sigurno da će se ovaj derbi za ‘zelenim stolom’ nastaviti jer je izvesno da će Partizan uložiti žalbu na ovu odluku Disciplinske komisije, a malo je navijača koji imaju snage da isprate produžetke ove mučne bitke, jer je sigurno, sudija u ovom meču neće skoro da svira kraj. 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

18 Komentara

  1. Ovo je još jedna ujdurma da se u ovoj državi favorizuje jedan klub a Partizan da statira Zvezda ne sme da izgubi utakmicu jer bi to bila katastrofa Partizan je zasluženo izgubio od Pazara ali to što je izgubio nema veze odmah se sumnja i ovaj tim ja nesumnjam ako odluče Fudbalske stvari Partizan če biti prvi ovako nema šanse

    0
    0
    Odgovori
  2. Samo napred, nek svi vide kako se titule u Srbiji osvajaju u avgustu van terena vec tri godine.. imate sudije, imate sudove, imate savez, ali ste bas zbog toga PIČ.E CIG.NSKE

    0
    0
    Odgovori
  3. „Zbog navodnog vređanja“ sta je sa vama? Vuletic vredja koga stigne vec godinama i prolazni nekaznjeno. Ako cete vi da se pravite ludi,ja necu.. Uprava Partizana je vec dva puta opomenuta . a jednom i kaznjena sa oduzimanjem bodova.
    Zvezda je uputila portest FSS-u, gde niko nije vredjan. Partizan je nicim izazvan , tj Vuletic odgovrio sa salvom uvreda, sto radi vec godinama i ponizavanjem FKCZ.

    Izbacite to zlo iz fudbala, i onako nema veze sa njim!

    0
    0
    Odgovori
  4. Zvezda ne vređa!? Ha, ha, ha, baš ste objektivni! Da je 1% pravde u ovoj državi Terzić i Čović bi bili odavno u zatvoru…

    0
    0
    Odgovori
    • Daje pravde u ovoj drzavi vi nebiste niili u ovjdrzavi,jer niste klub ove drzave vec jedne druge,ili bi vas zatvorili,jer vas je gazda (vojska) odavno odbacila i ostavila.A i nije vam ovo vlast MirkaMarjanovica gde cete nevine ljude(Dzajic i Cvetkovic)itioptuzrnizboglazii zavrsiti u istrazni zatvor,dok se Hrvatski lopovi i probisveti iz Humske setaju slobodno a ojadili Drzavu.KME KME KME:

      0
      0
      Odgovori
  5. Ko sedi u Fss i nije iznenadjenje ova nebuloza!Ako je zvezda prva saopstenjem prozvala sudjenje na utakmici u Krusevcu gde cak i nije bila akter meca onda zbilja i ona mora da snosi konsekvence.Ovoj lakrdiji od odluke je samo potrebno da obuce i crveno beli dres.
    Ne znam zasto Partizan sebi dopusta ova ponizenja.Sa zvezdom treba prekinuti sve sportske odnose bukvalno…

    0
    0
    Odgovori
  6. Komentari navijaca Partizana su kao i kluba, optuzuju Zvezdu za enpostojece. Zvezda je trazila kaznu za fudbalskog sudiju zbog sudjenja, a Partizan krece da pljuje Zvezdu tj. neko ko nije bio sposoban ni fizicko da radi. Partizanu nece oduzeti bodove, jer bi ovi dobili srcku. Treba debela novcana kazna i zabrana rada tzv profesoru na godinu dana. Navijacima tog kluba je vec dovoljna kazna kad imaju takvog u klubu. Dovoljno govori o njima i njihovoj kulturi i vaspitanju, kad brane takvog.

    0
    0
    Odgovori
    • Ako Je tako skoro sve sudije
      koji ZVEZDI sude treba
      KRIVICNO GONITI. Zvezda
      o postenju. Sramota.
      Pa 70 % sudija sviri u korist
      Zvezde. I vi o postenju.

      0
      0
      Odgovori
  7. treba kazniti ovu debelu svinju ,osim sto je u upravi ,sta njega povezuje sa fudbalom ,nista,ovoliko pljuvanja ,mrznje ,lazi,nezapamceno ,najuriti iz fudbala ,pa moze slobodno kao navijac da pljuje i psuje koliko mu volja ,ovako ,kao clan velikog kluba ,ne prilici i nedostojno je klubu ,klubu u kojem se treba na dostojanstven i gospodski nacin ponasati,ako se valjas u sopstvenom blatu i brlogu ,ne ubacuj i ostale ,odstraniti iz velikog ,postovanog kluba kome ne prilici jda ima ocigledno bolesnog coveka ,zaslepljenog ogromnom mrznjom
    ,

    0
    0
    Odgovori
  8. Zvezda ne vređa !!!! To je bitna razlika, ne brani niko Partizanu da priča, ali oni vređaju ?!! Kad će te to shvatiti, koju mržnju proizvodite ? Borite se legalno,a ne vulgarno ! Vi bi da budete i kadija i sudija .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter