0
Evropske lige

LIGA EVROPE: ‘Bledo’ izdanje Rome, Olimpijakos nije uspeo – pozanti svi četvrtfinalisti!

Objavljeno: 06.08.20 u 23:21

Imamo sve četvrtfinaliste Lige Evrope.

Prethodno su mesto među osam najboljih obezbedili Kopenhagen, Šahtjor, Inter, Mančester junajted, Bajer Leverkuzen i Sevilja.

Fudbaleri Sevilje obezbedili su plasman u četvrtfinale Lige Evrope pošto su pobedili Romu rezultatom 2:0. Španci su dosta bolje otvorili susret i prvi pripretili na početku meča preko Okamposa. U 22. minutu Serhio Reguilon fantastično je probio po levoj strani, zaobišao Ibanjeza i savladao Lopeza koji nije reagovao najbolje. Pokušala je Roma da se vrati u meč, pretila preko Zaniola, ali je u 44. minutu usledio novi šok kada je En Nesiri iskoristio asistenciju Okamposa nakon sjajnog prodora po desnoj strani.

Na terenu je od prvog minuta bio i kapiten Srbije Aleksandar Kolarov koji je zamenjen u 77. minutu. Poslednje trenutke meča Roma je provela sa igračem manje pošto je Manćini zaradio crveni karton.

Ispratili smo poslednja dva susreta, a mnogo neizvesnije bilo je u Engleskoj na ‘Molinou’, gde su Vulvsi protiv Olimpijakosa ‘branili’ 1:1 iz Pireja.

Odlično je premijerligaš otvorio meč i poveo u osmom minutu. Golman Alan je napravio kardinalnu grešku koju je Podens iskoristio i pao čim je došlo do njihovog kontakta. Jedanaesterac je sigurno izveo Himenes i engleski predstavnik je poveo sa 1:0.

Ali gosti su morali da pritisnu i to su pokušavali do samog kraja. U 79. minutu je najpre Vulverhempton imao zicer da sve reši, ali Diogo Žota nije iskoristio kardinalnu grešku koju je napravio štoper Ba.

Bajer iz Leverkuzena je sačuvao prednost iz prvog meča u Škotskoj protiv Rendžersa, te je nakon trijumfa od 3:1 u prvom meču, savladao Škote i u Nemačkoj rezultatom 1:0.

Mogli su ‘farmaceuti’ do prednosti već u prvom poluvremenu kada je Haverc pogodio prečku, ali na pogodak se čekao 51. minut i precizan projektil Muse Dijabija posle odličnog dodavanja Arangiza.

U drugoj utakmici bilo je daleko manje neizvesnosti, jer je Bazel prvi meč u Frankfurtu protiv Ajntrahta dobio sa čak 3:0. Ove večeri na ‘Sent Jakob parku’ igralo se otvoreno, ali su napadači mirovali. Gol švajcarskog tima čuvao je Đorđe Nikolić, a pokušavao da ga ugrozi Filip Kostić. U 88. minutu Fabijan Frei je otklonio sve dileme, iako je mnogo pre toga bilo jasno da će Švajcarci ići na megdan Šahtjoru.

Liga Evrope, 1/8 finala:

Leverkuzen – Rendžers 1:0 (0:0)
Sevilja – Roma 2:0 (2:0)
Bazel – Ajntraht Frankfurt 0:0
Vulverhempton – Olimpijakos 1:0 (1:0)

Četvrtfinale:

Ponedeljak, 10. avgust:

Mančester junajted – Kopenhagen
Inter – Bajer Leverkuzen

Utorak, 11. avgust

Šahtjor – Bazel
Vulverhempton – Sevilja

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter