6
Domaći fudbal

HS ANALIZA: Partizan rešava pitanje desnog beka, šta će crno-beli dobiti novim pojačanjem koje je na korak od Humske?!

Objavljeno: 06.08.20 u 20:24

Crno beli su izgleda pronašli rešenje na poziciji desnog beka.

Partizan je krenuo u jačanje igračkog kadra, prvi pik crno belih je desni bek švajcarske Lozane, Nikola Boranijašević. On je već dogovorio saradnju sa klubom iz Humske, tako da se samo očekuje potpis. Kako navode beogradski mediji, u pitanju je dvogodišnji ugovor.

Trenutnu funkciji na desnom beku obavlja Nemanja Miletić, a čelnici kluba žele da naprave ‘rokadu’. Popularni ‘ćelavi’ je već duže vreme u padu forme, tako da je jedino logično rešenje da poziciju desnog beka zauzme Boranijašević, dok će se Miletić vratiti na svoju primarnu poziciju, centralnog defanzivca.

I sam Miletić je istakao jednom prilkom da bi voleo da ima zamenu.

– Želju su jedno, mogućnosti drugo. Otvoren sam za sve opcije, igraču šta struka kaže. Ne moguda se namećem, iako treneri znaju da sam po vokaciji štoper, a da sam poslednje dve sezone prebačen na beka. Ne bi mi bio problem da se vratim unutar odbrane. Mada, nije sve do mene. Da bi se to desilo, možda najpre mora neko da dođe – rekao je Miletić.

Boranijašević ima bogato fudbalsko iskustvo. Karijeru je započeo u Borcu iz Čačka odakle je prešao za letonski Ventspilis. Iz kruševačkog Napretka, otišao je u Lozanu za obeštećenje od 200.000 evra.

Iskusni bek je u švajcarskoj drugoj ligi zabeležio 39 nastupa, a postigao je dva pogotka i upisao četiri asistencije.

FOTO: Screenshot/Youtube

0
0

6 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter