1
Košarka

FOTO: Sacramento Kings

BOGDANOVIĆ JE KONAČNO EKSPLODIRAO: Srpski ‘snajper’ je radio šta je hteo – posle utakmice za zaborav, bek Sakramenta je postavio rekord karijere!

Objavljeno: 06.08.20 u 22:49

Posle katstrofalne utakmice protiv Dalasa Bogdan Bogdanović je pokazao zbog čega je jedan od lidera Sakramenta.

Bogdanović je pre samo dva dana u porazu Sakramenta posle produžetka od Dalasa (110:114) odigrao najgori meč u karijeri, šutirajući iz igre 1/15 uz tri postignuta poena, a sada je ‘eksplodirao’.

U pobedi protiv Nju Orleansa (140:125) je bio nezaustavljiv. Radio je šta god je želeo, postavio je lični rekord karijere i meč završio sa 35 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Koliko je naoštren da se dokaže moglo je da se vidi već po prvom poluvremenu u kojem je imao samo dva promašaja (9/11), dao je 24 poena uz šest pogođenih trojki iz sedam pokušaja. Pratio ga je Bjelica sa sedam poena, bez promašaja (3/3), dovoljno za prednost na pauzi (77:70).

Pelikansi su preko Redika prišli na dve razlike (97:95), da bi tada ponovo na scenu stupio Bogdanović, dao poene uz faul, pogođeno slobodno bacanje, a zatim pogodio još jednom. Zatim je upisao dve asistencije (Džozef, Bejzmor) kojim su ‘kraljevi’ pobegli na velikih +14 pred poslednji kvartal (117:103).

Pored nezaustavljivog Bogdanovića istakli su se Diaron Foks sa 30 poena, 10 asistencija i Herison Barns sa 22 poena i šest skokova, dok je Bjelica pored 11 poena imao četiri skoka i tri asistencije za 17 minuta. U poraženom timu su najbolji bili Brendon Ingram sa 24 poena, tri skoka i 3 asistencije i Zajon Vilijamson sa 24 poena, dva skoka i dve asistencije.

FOTO: Sacramento Kings

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter