0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

VREME JE ZA POPRAVNI: Vreme je da zaboravimo meč sa Radnikom

Objavljeno: 04.08.20 u 15:53

Zmajevi se spremaju za let ka ravnici. Fudbaleri Voždovca će u okviru 2. kola Linglong Superlige Srbije odmeriti snage sa Inđijom. Meč se igra u sredu na gradskom stadionu u Inđiji, a početak je planiran za 17 časova.

Voždovac je pretrpeo poraz na premijeri sezone 2020/2021. Radnik iz Surdulice bio je bolji rezultatom 1:3, a Zmajevi će u sutra pokušati da osvoje prva tri boda u ovoj sezoni.

Pred meč sa Radnikom Voždovac je ostao bez trojice standardnih prvotimaca, kapitena Nikolića, Nenada Cvetkovića i Lazara Zličića koji su napravili inostrane transfere, prelazni rok je u toku, ekipa još nije definisana i to je otežavajuća okolnost sa kojom će se boriti Voždovac u jeku sezone. Podsetimo, ove godine prelazni rok traje do 1. oktobra.

Sigurno je da će mnoge pouke biti izvučene i mnoge greške biti ispravljene do srede, tako da ne sumnjamo da će Zmajevi putuju u Inđiju sa velikim imperativom pobede, a što svojim rečima za klupski sajt potvrđuje i šef stručnog štaba Jovan Damjanović.

U meču sa Radnikom nismo bili na željenom nivou, bili smo daleko od našeg nivoa igre i to mora da se promeni u sledećem meču. Postoje razlozi za takvo naše izdanje, nije lako momcima da se adaptiraju brzo na veliki broj promena u timu, ali izgovor ne sme da postoji. Kadrovska situacija je gotovo nepromenjena, vraća nam se samo Milosavljević kome je istekla suspenzija.

U prošlom duelu ove dve ekipe odigranom u martu Inđija je odnela ceo plen na svom stadionu, a svestan je i Damjanović koliko “zeleni” mogu biti nezgodni na svom terenu.

– Čeka nas jako neugodno gostovanje, ali bez obzira na to sa kime igramo moramo biti fokusirani na sebe i na ono što im treba da radimo da bi došli do povoljnog rezultata. Moramo podići na viši nivo naš odnos prema igri i zahtevima, a onda rezultat dolazi kao posledica. Ako to uradimo, mi odlučujemo kako će se odvijati stvari na terenu – jasan je Damjanović.

Iskusni štoper i povratnik u tim Voždovca Marko Gajić takođe napominje ispravljanje grešaka iz prvog meča kao krucijalan momentat za sutrašnji duel.

Inđija je takođe ispustila bodove u prvom meču sezone, tako da će obe ekipe imati veliki značaj i ne sumnjam da će biti uzbudljivo i neizvesno. Poznajem veliki broj igrača Inđije, sa nekima sam i igrao, to je odlična grupa iskusnih igrača i ne smemo da pomislimo da ćemo imati lak posao. Ako popravimo nekoliko stvari koje nisu valjale u prvom meču, nema sumnje da rezultat neće izostati. Imamo jako mladu ekipu gde većinu igrača čine bonus igrači, ali sam svestan da kao jedan od najiskusnijih imam odgovornost da maksimalno pomognem ekipi da se izdigne i da pobedimo sutra – rekao je Gajić.

Meč između Inđije i Voždovca igra se sutra od 17 časova na Gradskom stadionu u Inđiji. Na meču neće biti dozvoljeno prisustvo publike, nažalost nije obezbeđen direktan TV prenos, tako da sva dešavanja u vezi sa mečom kao i do sada možete pratiti putem sajta FK Voždovac kao i putem društvenih mreža našeg kluba!

FOTO: FK Voždovac 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter