0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VOJVODINA PODIGLA GLAS: Novosađani traže izuzeće sudije Simovića!

Objavljeno: 03.08.20 u 15:36

Od kako je počela nova sezona Superlige Srbije, praktično da nije prošao jedan miran dan.

Čuli smo i pročitali razne izjave nezadovoljnih trenera, Crvena zvezda i Partizan su započeli novi rat saopštenjima, a u sve se uključila i Vojvodina.

Trener osvajača Kupa Srbije, Nenad Lalatović, bio je nezadovoljan suđenjem arbitra Novaka Simovića na utakmici sa TSC-om (2:2). Simović je iz Lovćenca, nadomak Bačke Topole, kluba odakle je TSC. Lalatović je od kluba tražio da reaguje zbog toga i zaštiti njegovu ekipu, a u ponedeljak su Novosađani održali vanrednu konferenciju za štampu.

– Možemo da vam kažemo da ćemo preduzeti sve i već smo danas preduzeli neke stvari, da u dugovorima sa ljudima iz FSS nađemo rešenja koji će zadovoljiti kriterijume Vojvodine. Moraju svi da nas poštuju, veliki smo klub, da bismo i mi njih poštovali. Vojvodina će reagovati koliko sme i koliko može i to smo danas već uradili. Nismo čekali da nas događaju preteknu, nego smo išli ka rešavanju tih problema – rekao je v.d. predsednika Vojvodine Dragoljub Samardžić.

PROČITAJTE JOŠ: FSS ODREDIO ARBITRE ZA ‘VEČITE’: Danilo Grujić ‘preskače’ drugo kolo Superlige, a evo ko će suditi Zvezdi i Partizanu u narednoj rundi!

Član najvažnijeg tela u klubu, Upravnog odbora, Ljubomir Apro bio je konkretniji.

Mi smo se obratili FSS i Sudijskoj organizaciji, kao i Zajednici, povodom nezadovoljstva na toj utakmici. Mislim da smo direktno oštećeni i tražili smo izuzeće sudije (Novaka Simovića prim. aut.) za sve buduće utakmice. Vojvodina je najstariji građanski klub u Srbiji, trofejni klub, ne zaslužuje takav tretman naglasio je Apro.

Čelnici Vojvodine su ovom prilikom još jednom kritikovali poruku navijača TSC, ‘plavih bećara’.

– TSC i Vojvodina imaju izuzetno prijateljske odnose, zaista sa ponosom kažemo da je odnos naš jedna sportska linija i dva kluba koji imaju dobru budućnost. Nikad se nije desilo da dva kluba sa teritorije Vojvodine budu u Evropi. Ne smeju parole i pamfleti to da pokvare. Danas smo imali razgovor i pričao sam sa njima i oni će odraditi svoj deo posla. Naš deo je da kažemo da to nije sportski i to je neprihvatljivo. Naše je da se bavimo sportom, a ako ima elemenata neke druge vrste – neka se drugi bave time. Mi smo sportska priča – poručio je Samardžić.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I za kraj sezone…. ❤️

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter