0
Vaterpolo

NESVAKIDAŠNJA PRIČA – HRVATICE KOJE BI PRE NAVIJALE ZA ‘DELFINE’: Nemaju baklje, bubnjeve, niti probleme sa zakonom – rođene sestre koje žive za VK Jug!

Objavljeno: 03.08.20 u 19:33

Sport je mnogo više od onoga što vidite na terenima. Sport je način života. Ovog puta predstavljamo Vam nesvakidašnju priču o najvernijim navijačima vaterpolo giganta VK Jug. Nemaju baklje, nemaju bubnjeve nisu u gomili, nemaju problema sa zakonom. Ivana (23g) i Matea Šimunović (27g).

Obe su rodjene u Rijeci, obe su završile turističku školu, obe žive na ostrvu Rab i obe vole vaterpolo i Jug-a.

Dok mnoge devojke vole košarku i fudbal, Ivana i Matea su najverniji navijači vaterpola i Jug-a.

– Bila je to 2012. godina, kada je bila olimpijada u Londonu i kao osoba koja voli sport, pratila sam sve naše Hrvatske sportiste pa tako i vaterpolo a naročito za vreme finala izmedu Hrvatske i Italije. Svideo mi se Maro Joković naša ‘levica i petica’. Ja sam ga pod svaku cenu žejela upoznati a do tada nisam znala da uopšt postoje klubovi u Hrvatskoj osim reprezentacije. Tako sam na internetu videla da Joke (Maro Jokovic) igra u Juga i videla da u trvl dolazi Jug u Rijeku pošto nam je Rijeka jedini veći grad i ima vaterpolo klub. Protiv Primorja 27.10 ja sam zamolila roditelje da odemo na tu utakmicu iako sam jedino Jokovića znala … kad sam ga videla poslala sam tatu da ga zove da se slikamo. Onda nas je Joković pitao ‘za koga danas navijamo’ i sestra i ja smo uglas rekle ZA JUGA a on na to -tako treba… Nažalost izgubili smo ali on je posle utakmice došao do nas i krenuo preko ograde i kaže njemu redar nećes preko, a on je ipak prešao i opet smo se slikali. Tada je rekao ‘devojke biće bolje’ i od tada naša ljubav prema vaterpolo klubu Jug ne prestaje. Tada nam je naravno dao i autogram.

Njih dve otkrile su i koja im je najdraža utakmica.

– Meni su sve utakmice na neki način drage ali ako moram izdvojiti neke onda su to osvajanje lige prvaka 2016 godine protiv ekipe Olimpijakosa u Budimpešti. Osim po osvajanju lige prvaka, ta godina mi je na neki način i najdraža jer smo u toj godini sa klubom osvojili sve šta se moze osvojiti trofejima, i još jedna utakmica mi je draga a to je osvojen super kup protiv Italijanske Breše – odgovara Matea.

– Pa šta se tiče kluba, to je definitivno osvajanje lige prvaka 2016. pobedom nad Olimpijakosom. Ova nedavna pobeda nad Mladosti najviše zbog načina na koji smo ih pobedili tj. ‘rasturili’ sa 19-3. Šta se tiče reprezentacije, je to osvajanje Olimpijskog zlata 2012. godine – dodaje Ivana.

Orktile su i koji im je igrač najdraži.

Iskreno šta se tiče ‘Jugaša’ svi su mi podjednako dragi i ne bih volela nikoga da izdvajam, a ako me pitate za strance koji su igrali u Jugu to su onda Felippe Perone i Viktor Rašović – iskrena je Matea.

– Dobro ste rekli svi su podjednako dragi al ako moram izdvojiti to je definitivno bio i ostao Maro Joković, jer zbog njega smo i ušli u ovu pricu, i hvala mu do neba – jasna je Ivana.

Devojke su rekle i šta misle o reprezentaciji Hrvatske, kao i da bi pre navijale za ‘Delfine’.

–  Reprezentaciju sam pratila do 2017. godine a šta se tiče 2016. i Olimpijade u Riu, pratila sam samo zbog svojih ‘Jugaša’. Moj razlog zašto ih više ne pratim je jer mi se baš ne dopada izbornik Tucak i njegov rad. Tu je još i celokupno rukovodstvo HVS koji imaju vlastite interese sa reprezentacijom, a i zbog poziva određenih igrača Mladosti. Iako sam teškog srca morala odlučiti da više neću navijat za njih…i pre ću navijati za Delfine tj. Srpsku reprezentaciju ta odluka mi se učinila najboljom, još uz to bio je i dolazak Viktora u Jug, gde smo se odmah sprijateljili kao da se oduvek znamo….hvala mu puno. Šta se tiče uspeha reprezentacije ponosna sam samo na OI u Londonu gde smo sa Ratkom Rudićem osvojili zlato i na nedavno SP koje se održalo u Budimpešti i tu osvojili zlato to su jedini uspesi na koje sam iskreno ponosna – zaključuje Matea.

FOTO: Sportskamreža.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter