1
Košarka

NBA LIGA: Orlando ‘pregazio’ Kingse, Srbi ispod proseka, Bobi ‘posterizovao’ Španca, Dalasu ne pomaže ni brutalna partija Dončića (VIDEO)

Objavljeno: 03.08.20 u 09:40

Košarkaši Sakramento Kingsa ubedljivo su poraženi od Orlando Medžika rezultatom 132:116.

Orlando je u svim segmentima igre nadigrao Kingse, koji su bili nedovoljno dobri da bi se suprotstavili raspoloženom rivalu.

Srpski tandem u redovima ‘kraljeva’ nije bio na svom prepoznatljivom nivou.

Bogdan Bogdanović je imao 12 poena, uz šut 4/13 iz igre, a dodao je četiri skoka, pet asistencija i jednu ukradenu loptu, dok je Nemanja Bjelica imao samo dva poena, uz šut 1/4 , te tri skoka i jednu asistenciju.

Orlando je sa 78 postignutih poena za poluvreme izjednačio drugi najbolji učinak u svojoj istoriji.

Medžik je čak 44 poena postigao u prvoj četvrtini i već došao do izuzetno velikih +18, ali verovatno tada nije očekivao da će njihova prednost do kraja meča maltene isključivo da raste.

Kingsi su ‘puštali’ Medžik da šutira otvorene trojke, koje su oni pogađao u visokom procentu, tokom celog meča preko 50 odsto. Trener Sakramenta Luk Volton na poluvremenu nije uspeo ni najmanje da dopre ni do jednog igrača svoje ekipe, koja se dodatno ‘raspala’ u nastavku.

Orlando je i u trećem kvartalu uništio odbranu Kingsa i postigao 35 poena, pa se u poslednjih 12 minuta ušlo sa neverovatnih +35.

Sakramento je dobro počeo poslednju četvrtinu, ali nije bilo dovoljno vremena za čudo, pa su Kingsi uspeli bar malo da ublaže ubedljiv poraz.

Najbolji akter utakmice bio je Terens Ros sa 25 poena, Nikola Vučević je dodao 23 uz 11 skokova a Eron Gordon 22 koša.

Na drugoj strani najefikasniji je bio mladi Heri Džajls sa 23 poena i osam skokova. Foks je imao 13, a uz Bogdana su po 12 ubacili Džefris i Hild.

 

Košarkaši Finiks Sansa iznenadili su i savladali Dalas Maverikse rezultatom 117:115.

Dalas, koji se trenutno nalazi na sedmom mestu Zapadne konferencije, neočekivano je poražen od Finiks Sansa, koji i dalje imaju šanse da se plasiraju u doigravanje.

Maveriksi su imali +15 u prvom poluvremenu, ali je Finiks fantastično odigrao u trećoj četvrtini, napravio preokret i održao prednost do samog kraja meča.

Srpski centar Boban Marjanović odigrao je svega šest minuta na utakmici i za to vreme postigao je osam poena, uz šut 4/6. a dodao je tri skoka i asistenciju. Posebno se ističe zakucavanje preko španskog plejmejkera Rikija Rubija.

Porzingis, Dončić i Set Kari su do kraja prvog poluvremena nastavili da zasipaju koš Sansa i na odmor su otišli sa +13.

I u prvih pet minuta trećeg kvartala delovalo je kao da Mevsi imaju sve pod kontrolom. Imali su +11 na polovini treće deonice, a onda su se Sansi ‘zapalili’. Prvo su napravili seriju od 10:0, trojkama Kartera i Džonsona, odnosno dvojkama Kaminskog i Rubija, da bi posle egala, Karter i Pejn trojkama preokrenuli na +6 za Finiks.

Do kraja četvrtine Dončić sa linije penala smanjuje na -4.

Buker i Šarić su na startu poslednjih 12 minuta napravili seriju 11:2, što je donelo +9 Finiksu, pošto je prethodno Dončić izjednačio rezultat. U završnici smo gledali veliki broj slobodnih bacanja.

Konstantno je vodio Finiks, Dončić je čak tri puta doveo Dalas svojim poenima na koš zaostatka, ali je na kraju Rubio poenima sa linije penala doneo trijumf Sansima, iako su Maveriksi imali šut za pobedu, trojku za trijumf promašio je Porzingis.

Devin Buker sa 30 poena, tri skoka i ;etiri asistencije predvodio je Finiks do pobede. Pratili su ga Riki Rubio sa 20 poena, devet skokova i sedam asistencija, Kameron Džonson je d0dao 19, uz 12 skokova.

Na drugoj strani sjajnu partiju imao je Luka Dončić, koji je postigao 40 poena, osam skokova i 11 asistencija, a Kristaps Porzingis 30 poena i osam uhvaćenih lopti.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=_a6eWoBy790

NBA, rezultati
Bruklin – Vašington 118:110
Boston – Portland 128:124
Memfis – San Antonio 106:108
Orlando – Sakramento 132:116
Hjuston – Milvoki 120:116
Finiks – Dalas 117:115

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. Kao igrac je bio katastrofalan, kao trener jos gori, neverovatno da Divac dozvoli da mu klovn vodi ekipu, goreg trenera tesko cete naci, samo je pitanje kada ce to videti i Divac. Lose za Bjelicu i Bogdana da su u takvoj ekipi, gde niko ne zna koji je njegov posao.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter