0
Auto Moto

DRAMA U ‘SILVERSTONU’: Luis Hamilton na tri točka odneo pobedu! (VIDEO)

Objavljeno: 02.08.20 u 18:23

Luis Hamilton je pobedio na trci za Veliku nagradu Velike Britanije.

Kakva ludnica u završnici trke na Silverstonu!

Delovalo je kao da će Luis Hamilton i Valteri Botas lako doneti duplu pobedu Mercedesu, a onda su obojica doživela rupturu prednjeg levog pneumatika i tu nastaje drama.

Tokom 50 krugova viđen je jedan isti scenario. Hamilton ubedljivo prvo, Botas drugi sa velikom razlikom ispred Maksa Ferstapena i sve je ličilo na to da nas čeka dosadna trka i pobeda Mercedesa.

Treba spomenuti i velike probleme, Hulkenberg trku nije ni počeo, dok su Magnusen i Kvjat morali da završe ranije zbog incidenta sa Albonom. Roman Grožan je u jednom momentu imao sjajnu trku, ali jedini nije išao na zamenu pneumatika i srednje tvrde gume nisu izdržale do kraja, plus je ‘pokupio’ i kaznu od pet sekundi, pa vikend nije baš završio kako se nadao.

Dok su Hamilton i Botas išli ka lakoj pobedi, tada smo videli da prvo Botasu, a ubrzo i Hamiltonu puca guma. Ferstapen je momentalno iskoristio ovaj poklon i obišao Botasa, pa se činilo da može i do pobede.

Ipak su iz Red Bula odlučili da Maks ode u boks po meke gume, kako bi zabeležio najbrži krug trke i uzeo jedan bod, a ispostaviće se da ga je to koštalo eventuelne šanse za pobedu.

Hamilton bez prednjeg levog pneumatika nije mogao mnogo brzo da ide, ali je to bilo dovoljno da stigne prvi, bez da u jednom momentu njegovo mesto bude ozbiljnije ugroženo, a njegov kolega Botas je morao na zamenu guma i zbog toga ispao iz bodova.

Karlosu Sajncu je takođe pukao pneumatik i ostao je bez pozicije, što je maksimalno iskoristio Rikardo i trku završio na poziciji četiri, iza Hamiltona, Ferstapena i Leklera.

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter