0
Košarka

NBA SE VRATIO: ‘Bitka za LA’ Lejkersima, Lebron doneo pobedu, uz sjajnu partiju Dejvisa (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.20 u 09:22

Dočekali smo, NBA liga se vratila, a ‘restart’ su obeležila dva duela.

Otvorili su sezonu Nju Orleans Pelikansi i Juta Džez, a posle toga usledila je ‘bitka za LA’, i to usred Dizni sveta.

Timovi iz Los Anđelesa priredili su odličnu košarkašku predstavu, a ne iznenađuje što je centralna figura meča bio Lebron Džejms koji je u poslednjim napadima doneo pobedu Lejkersima. Nakon drame ‘stariji’ brat iz Los Anđelesa slavio je sa 103:101.

PROČITAJTE JOŠ: POVRATAK NBA LIGE: Šampionske ambicije Lejkersa, Klipersi i Baksi glavni konkurenti, ostali iz drugog plana čekaju priliku!

Lejkersi su dobro otvorili meč i brzo došli do šest poena prednosti, a pred kraj prve čevrtine bilo je čak 35:23. Usledila je dobra igra Kavaj Lenadra koji nije dozvolio Lejkersima da se dodatno odlepe. Na poluvremenu je na semaforu stajalo 54:52.

U istom ritmu igrala se i treća četvrtina, Klipersi su do kraja uspeli da preokrenu i da povedu minimalnom razlikom 77:76. Uzbuđenja nam nije manjkalo i u nastavku, Dejvis je postigao dva poena, potom trojku Pol Džordž, a Lebron u završnici uspeva da se probije kroz gomilu i postavi konačnih 103:101.

Entoni Dejvis je sa 34 poena bio najefikasniji, Lebron Džejms i Kajl Kuzma imali su po 16, a 11 je ubacio Vejters. Na drugoj strani Pol Džordž je imao 30 poena, Kavaj Lenard 28, Beverli 12, a Džekson 10 poena.

Zanimljiv je bio i prvi duel, u kome su se sastali Džezeri i Pelikansi u notama džeza Juta je slavila 106:104… Prve poene postigla je Juta, i to ni manje ni više nego Rudi Gober. Na terenu se ipak našao i Zajon Vilijamson koji je bio upitan za ovaj meč-

U poslednji minut se ušlo sa 102:102, a onda Donovan Mičel pogađa oba slobodna bacanja, potom Ingram daje svoja u penal završnici i svaku sumnju oko pobednika otklanja  čovek koji je dao prve poene, Rudi Gober sa dva slobodna bacanja.

U pobedničkoj ekipi, Klarkson je imao 23 poena, po 20 Mičel i Konli, a Rudi Gober 14 uz 12 skokova. Ingram je sa 23 poena predvodio Nju Orleans, 21 je imao Redik, 20 Holidej, a 13 Vilijamson.

Juta Džez – Nju Orleans Pelikans 106:104
Los Anđeles Lejkers – Los Anđeles Klipers 103:101

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter