3
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

DA LI ĆE PARTIZAN USPETI DA GA ZADRŽI: Markec otkrio koji fudbaler crno-belih ima ponude, a i koja mu je najveća želja!

Objavljeno: 30.07.20 u 10:14

Svuda pođi, kući dođi. Tako je među crno-belima u prošloj sezoni okarakterisan povratak Lazara Markovića u redove crno-belih.

Momak koji je u Partizanu osvojio dve titule (2012, 2013), odigrao 115 utakmica i postigao dvadeset šest golova i za kojeg šef Milošević kaže da je najveće pojačanje crno-belih shodno veličini klubova u kojima je bio (Benfika,Liverpul,Fenerbahče..) i svom talentu, govori za zvaničan sajt Partizana o predstojećoj sezoni.

U generalnoj probi protiv Proletera pokazao si da bi nova sezona definitivno mogla da bude tvoja, postigao si prelep gol i odlično asistirao Sumi i Zdjelaru. Povreda je prošlost, spreman si da predvodiš Partizan ka uspesima?

– Odradio sam dobro pripreme, bez povreda i pokušaću, kao i uvek, da pružim maksimum. Iz utakmice u utakmicu biću još bolji. Spreman sam!

Partizanu je prioritet titula?!

– Nadam se da ćemo da osvojimo titulu. Kao što je rekao šef, a slažu se i saigrači – idemo na prvo mesto, to nam je najbitnije. Imamo dobar tim, ako bude sve kako treba nadam se da ćemo da budemo šampioni.

Partizan je, u tvom prvom mandatu u Humskoj, imao sjajne mlade igrače, pored tebe, tu su iz generacije 1994. bili i Aleksandar Mitrović i Nikola Ninković. Kako ti se dopadaju novajlije?

– Svi ima­ju na­šu ve­li­ku po­dr­šku i svesni su da im rad i na­por tek pred­sto­je. To što ste najbolji u juniorskom fudbalu ne garantuje vam startnu poziciju, ni mesto u prvih 18, u seniorskom. Napravili su veliki korak, otvorila su im se vrata, ali žestoka borba im tek predstoji. Čujem se, inače, sa Mitrom i Džigijem i želim im svu sreću. Džigi igra dobro i postiže golove, zaslužuje klub u većoj ligi. Navijam da Mitar u finalu baraža Čempionšipa izbori plasman u Premijer ligu.

Sad si cimer sa Sašom Zdjelarom, zahvalio ti se što si mu protiv Proletera dao kapitensku traku, sa njom je u finišu utakmice postigao i gol.

. Strašan igrač, za lige petice. Znam da ima ponude, normalno je i što Partizan želi da ga zadrži. U svom Partizanu želim najbolje igrače, tako da bi najbolje bilo da uđemo u Ligu Evrope i osvojimo titulu, pa da vidimo šta i kako dalje.

Tvoj bivši klub, Liverpul, posle tri decenije je osvojio titulu. Na Tviteru si uputio čestitku i dobio niz lajkova od navijača?!

– Liverpul je jedan od pet najvećih klubova na svetu i zaslužuje titule, kupove, evropske trofeje… Normalno da sam čestitao, puno mi je srce kad bivši saigrači i prijatelji ostvaruju uspehe. Sa nekoliko igrača sam i dalje u kontaktu, neke nisam ‘zakačio’. Drago mi je što im super ide i želim im sve najbolje. Voleo bih da jednog dana u Ligi šampiona zaigraju moji klubovi: Partizan i Liverpul.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

0
0

3 Komentara

  1. Valjak umesto da pozelis srecu momku koi igra za tvoj klub samo znas da plujes nikad pozitivan nisi zato si jadan

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter