0
Košarka

FOTO: NBA.com

BOGDANOVIĆ JUNAK KINGSA: Bogdan vodio Sakramento do pobede, Bjelica pogodio kad je najbitnije, Denver poražen uz neviđenu partiju Nikole Jokića! (VIDEO)

Objavljeno: 28.07.20 u 09:45

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su, u predsezonskoj pripremnoj utakmici u Orlandu, Los Anđeles Kliperse rezultatom 106:102.

Heroj trijumfa ‘Kraljeva’ bio je naš Bogdan Bogdanović sa 21 poenom, četiri skoka i tri asistencije.

Pobeda Sakramenta još više dobija na značaju, ako se u obzir uzme da su Klipersi sredinom treće deonice imali ogromnu prednost od 79:58, ali to nije bilo dovoljno da iz ovog duela izađu kao pobednici.

U prvoj četvrtini glavno oružje oba tima bile su trojke. Klipersi su rafalnom paljbom napravili dvocifrenu prednost u dva navrata, ali Kingsi su uspeli da se vrate. Ukupno je postignuto devet trojki, a prvu za Sakramento ubacio je upravo Bogdanović.

U drugoj deonici ekipa iz Los Anđelesa je zaigrala još bolje, na krilima sjajnog Pola Džordža, a uz njega je odličan bio i Kavaj Lenard, a kada se uključila i klupa Klipersa, bilo je jasno da je pred Kingsima izuzetno težak posao.

U nastavku susreta, Klipersi su pokazali moć. Međutim, u nastavku su odlučili da malo uspore tempo što je trener Sakramenta Luk Volton iskoristio i njegovi izabranici su se korak po korak vraćali, pogotovo u poslednjoj četvrtini u koju se ušlo sa +10 u korist Klipersa, koji su imali čak i +21.

Potom kreće serija Sakramenta, prva je bila 12:0 odmah na startu finalnog kvartala, a druga je bila 10:0 i u obe je Bogdan Bogdanović bio jedan od učesnika.

Viđena je luda i neizvesna završnica. Megruder je pogodio za 100:99 i Volton zove tajm aut posle koga ide akcija za Nemanju Bjelicu koji je šuterski bio stidljiv, ali je pogodio vrlo važnu trojku za 102:100.

Potom je Bogdanović bio fauliran, pogodio oba bacanja za 104:100 i na kraju su Kingsi uspeli da iskontrolišu meč i da pobede sa 106:102.

 

 

Košarkaši Denver Nagetsa su u trećem pripremnom meču poraženi od Orlando Medžika rezultatom 114:110.

Denver je doživeo drugi poraz u tri odigrana meča, a prvi put nije startovao sa našim Nikolom Jokićem na poziciji plejmejkera, jer se vratio Džamal Marej.

Jokić odigrao je jedan izuzetno čudan meč, koji je završio bez ijednog postignutog poena.

On je, naime, samo jednom uopšte šutnuo ka košu protivnika. Imao je šest skokova, pet asistencija, dve ukradene i čak šest izgubljenih lopti. Imao je priliku da se upiše sa linije za slobodna bacanja, ali je promašio oba.

Uz slabiju partiju ‘Džokera’, Denver nije uspeo da upiše trijumf.

Kod pobednika, Geri Klark je bio najefikasniji sa 17 poena, po 15 su imali Džejms Enis i Terens Ros. dok je kod Denvera Marej imao 23 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Porter Džunior dodao 19.

Rezultati:

Lejkers – Vizards 123:116

Klipers – Kings 102:106

Nets – Džez 107:112

Nagets – Medžik 110:114

Baks – Pelikans  103:124

FOTO: NBA.com

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter