0
Evropske lige

ZENIT DOVEO ZAMENU ZA BANETA: Stiže fudbaler šampiona Engleske!

Objavljeno: 27.07.20 u 16:12

Reprezentativac Hrvatske, Dejan Lovren, napustio je Liverpul i karijeru nastavlja u Rusiji.

Dejan Lovren nije više igrač Liverpula, danas zvanično saopšteno da će karijeru nastaviti u Zenitu iz Sankt Peterburga.

Hrvatski fudbaler potpisao je trogodišnji ugovor sa ruskim klubom.

– Zahvaljujemo Dejanu na značajnom doprinosu koji je imao u uspesima kluba proteklih godina i želimo mu sve najbolje u novim izazovima – poručili su iz Liverpula.

Finansijski detalji transfera nisu navedeni, a mediji spekulišu da će Liverpul od ovog transfera inkasirati 12 miliona evra.

– Znam da je Zenit najbolji tim u Rusiji, a to je za mene važno ne samo zbog statusa kluba, već i zbog toga što znam da ću imati kvalitetne saigrače. Želim da prenesem svoje iskustvo i pomognem klubu da ide što je dalje moguće – rekao je Lovren u svom prvom intrvjuu za klupski sajt.

Pominje se i da srpski fubdaler, Bane Ivanović, nije zadovoljan novim ugovorm koji mu nudi ruski klub, po kojem bi zarađivao dva miliona evra, njegova želja je ugovor od četiri miliona. Zenit nije spreman da Banetu da toliku platu, posebno zbog finansijske krize u svetu prouzrokovanom koronavirusom, a Sergej Semak će u narednim danima prelomiti.

Lovren je na Enfild stigao 2014. godine, a u crvenom dresu odigrao je 185 mečeva i postigao osam golova. Sa Liverpulom je osvojio titule u Premijer ligi, Ligi šampiona, na FIFA Svetskom klupskom prvenstvu i UEFA Superkupu. Karijeru je počeo u Dinamu iz Zagreba, a igrao je još za Lion i Sautempton.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter