0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

OGLASIO SE KK CRVENA ZVEZDA: Crveno-beli govorili o zajedničkom cilju, a evo šta očekuju od ABA lige!

Objavljeno: 23.07.20 u 18:43

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se povodom najnovijih dešavanja u ABA ligi.

Među brojnim odlukama koje su donete u četvrtak na sednici koja je protekla u konstruktivnom tonu, svakako najvažnije su se ticale situacije vezane za pandemiju virusa Covid-19 i početka nove sezone.

Jednoglasno odlukom svih klubova, sezona koja je trebalo da počne 19. septembra, pomerena je za 14 dana  (zbog loše epidemiološke situacije sa korona virusom i porasta zaraženih osoba u svim državama iz koje dolaze klubovi ABA lige), pa će prve utakmice u novoj sezoni po već ranije utvrđenom rasporedu biti odigrane tokom prvog vikenda meseca oktobra (3-4.10.2020).

PROČITAJTE JOŠ: ABA LIGA NE POČINJE U SEPTEMBRU: Odlaže se start regionalnog takmičenja!

Prema ranije utvrđenim takmičarskim brojevima i rasporedu takmičenja, KK Crvena zvezda u prvom kolu gostovaće ekipi Cibone u Zagrebu.

Klubovi su takođe raspravljali o zdravstvenom protokolu i svim tehničkim pitanjima koja su vezana za normalno funkcionisanje svih učesnika ABA lige u novonastalim okolnostima.

Crveno-beli su se dotakli još jedne teme, a to je ‘sporazum o vansudskom poravnanju’. 

– Osim striktne primene zdravstvenih protokola i konstruktivnih dogovora po tom pitanju, KK Crvena zvezda mts očekuje da se do sticanja uslova za početak šampionata u potpunosti po svim tačkama sprovede ‘sporazum o vansudskom poravnanju’ između našeg kluba i ABA lige, koji je dogovoren na sednici Skupštine 27.05.2020.godine, potvrđen na narednoj Skupštini 29.06.2020.godine  i potpisan i overen od strane ABA lige 30.06.2020. godine. Taj sporazum deponovan je  u nadležni sud u Zagrebu. Time će se na zadovoljstvo svih i administrativno otkloniti sve smetnje da se liga koja je vlasništvo svih klubova – okrene sportu i terenu. Taj cilj je u interesu svih, klubova, lige, sponzora i navijača – navodi klub sa Malog Kalemegdana.

 

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter