in ,

PROTEST NFL IGRAČA: Želimo bolje mere zaštite! Potrebna nam je nada…

Igrači američkog fudbala tražili su danas bolje mere zaštite od korona virusa kao uslov za početak priprema za novu sezonu u NFL-u.

Otvoreni trening kampovi trebalo bi da počnu za dve nedelje. Mnogi igrači su svoje stavove objavili na društvenim mrežama, a mediji su preneli da su oni spremni na bojkot. Poruke su postavljali uz tag #WeWantToPlay (Želimo da igramo).

– Želimo da igramo, ali i da zaštitimo naše voljene – napisao je na Tviteru kvoterbek Sijetla Rasel Vilson, čija je supruga trudna.

– Još ne postoji jasan plan za zdravlje igrača i zaštitu porodica – dodao je.

Među zabrinutim igračima je i 41-godišnji Dru Bris.

– Potreban nam je fudbal. Potreban nam je sport. Treba nam nada. Nespremnost NFL-a da sledi preporuke lekarskih stručnjaka će to sprečiti. Ako NFL ne uradi svoj deo, neće biti fudbala. Jednostavno je tako – naveo je Bris.

Zabrinutost je izrazio i kvoterbek aktuelnih šampiona, ekipe Kanzasa, Patrik Mahoums, od nedavno najbolje plaćeni američki sportista svih vremena.

– Pripremam se za početak treninga nadajući se da će NFL doneti sigurne i prave protokole kako bismo se osećali zaštićeni baveći se sportom koji volimo – naveo je Mahoums.

Predstavnici igrača i čelnici NFL-a još nisu postigli dogovor oko protokola vezanih za pripreme za novu sezonu. NFL je objavio da će i dalje implementovati protokole koji su temeljeni na savetima vodećih medicinskih stručnjaka.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PARTIZAN I BIRČEVIĆ, GDE JE ZAPELO: Ništa neću potpisati dok stavke iz ugovora ne budu ispoštovane.

VELIKA JE ŽELJA DEJANA STANKOVIĆA: Zvezdaši ne žele hrvatskog defanzivca?!