0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Bemaks/instagram

ZVUČNO POJAČANJE: Mega dovela zlatnog ‘orlića’!

Objavljeno: 20.07.20 u 23:38

Filip Petrušev, mladi srpski košarkaš, postao je novi član Mega Bemaksa i igraće u ABA ligi.

Petrušev je rođen 2000. godine i pokriva pozicije krilnog centra i centra, a trenutno je član NCAA ligaša Gonzaga Buldogsa.

Dolazak mladog igrača potvrdila je Mega na svom zvaničnom sajtu.

Mladi reprezentativac Srbije je samostalno podneo prijavu za naredni NBA draft, ali je ipak odlučio da zaigra u Srbiji i u oproba se u ABA ligi kao član Mege.

Generalni menadžer Mega Bemaxa Goran Ćakić je istakao da je siguran da će se Petrušev vrlo brzo uklopiti u sistem Mege.

Veoma smo ponosni što je jedan od najvećih talenata naše košarke prepoznao Megu kao pravu sredinu za nastavak svog razvoja. Dovođenjem Filipa Petruševa na pravom smo putu da kompletiramo tim za predstojeću sezonu u kojoj ćemo, po tradiciji, biti najmlađi u ABA ligi. Sigurni smo da će se Filip vrlo brzo uklopiti u sistem Mege i doprineti timu da ostvari što bolje rezultate – izjavio je Ćakić.

Po potpisivanju ugovora sa Megom Filip Petrušev je istakao da je Mega najbolja sredina za mlade igrače u Evropi

Jako sam srećan i uzbuđen zbog prilike koju mi je pružila Mega koja je najbolja sredina za mlade igrače u Evropi. Igraćemo jako dobro takmičenje, ABA ligu, u kojoj ću moći da nastavim da se košarkaški razvijam na najbolji mogući način. Svi znaju koji su košarkaši sve izašli iz Meginog sistema, moj je cilj da jednog dana zaigram u NBA i verujem da ću uz naporan rad u Megi to i ostvariit – izjavio je novi igrač Mege.

Petrušev je nastupao za mlade reprezentativne selekcije Srbije gde je sa juniorima Srbije osvojio zlato na Evropskim prvenstvima 2017. i 2018. godine dok je prošle godine bio jedan od najzapaženijih u redovima reprezentacije Srbije na Svetskom kupu za igrače do 19 godina koji je održan u Grčkoj, gde je proseku imao 19.3 poena i 10.1 skok po meču.

Podsetimo, Mega je nedavno promenila trenera i umesto Dejana Milojevića ekipu će voditi Vladimir Jovanović.

FOTO: KK Mega Bemaks/instagram

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter