Čelnik svetske automobilske asocijacije (FIA), Žan Tod kaže da je nedavno video legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, što je do sada moglo samo nekoliko članova porodice i bliskih prijatelja.

Šumaher je od tragične nesreće na skijanju pre šest i po godina smešten nedaleko od jezera Ženeva, iza visokih zidova i lečen je u strogoj tajnosti, a tokom sveg ovog vremena u javnost je izašlo mnogo glasina o njegovom stanju i vrlo malo činjenica.


– Video sam Šumahera prošle nedelje, bori se. Nadam se da će i svet moći da ga vidi opet. To je ono na čemu on i njegova porodica rade – rekao je Tod u Budimpešti gde se u nedelju vozi Velika nagrada Mađarske u Formuli 1.

PROČITAJTE JOŠ: MIHA ZAGRMEO: Srbin žestoko kritikovao igrače, a onda podelio životnu lekciju!

On je sarađivao sa čuvenim Šumijem u Ferariju i Nemac je dominirao sa sedam osvojenih titula prvaka Formule 1. Taj rekord sada pokušava da sustigne Luis Hamiltom, a Tod kaže da je teško reći ko je najbolji vozač svih vremena.

– Tu su Huan Manuel Fanđo, Ajrton Sena, Džim Klark i Mihael. Mislim da se može pričati samo o najboljem u određenoj generaciji – kaže Tod.

On se prisetio i šta je rekao Šumaheru pre bezmalo dvadesetak godina kada je Mihael osvojio prvu titulu sa Ferarijem (njegova treća do tada).

– Sećam se podijuma u Suzuki i kad sam mu rekao da naši životi više nikad neće biti isti. Postigli smo sve što smo hteli. Posle nesreće (29. decembar 2013) koju je Mihael imao, da li je bitno što će recimo Luis osvojiti više? To je pitanje razmera. Svi imamo sreće u Formuli 1, posebno kad se pogleda šta se sve dešava u svetu i to ne samo sa čudovištem koje se zove COVID-19 – rekao je Tod.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bobi i Luka Dončić! 😂💪 #Boban #Doncic #NBA #LukaDoncic #DallasMavericks

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Youtube/screenshot