0
Domaći fudbal

SIMIĆ: Vojvodina će se i naredne sezone boriti za trofej!

Objavljeno: 18.07.20 u 11:10

Fudbaleri Vojvodine već danima vredno treniraju u FC ‘Vujadin Boškov’ i pripremaju se za izazove koji ih očekuju u narednoj sezoni.

Početak takmičenja u Super ligi Srbije je zakazan za prvi avgust, a u prvom kolu, Vošu očekuje gostovanje ekipi TSC-a u Senti.

U međuvremenu, rukovodstvo kluba i šef stručnog štaba Nenad Lalatović intenzivno rade na kompletiranju tima za narednu sezonu, te se svakako može očekivati da će ovog leta u ‘staroj dami’ biti još dolazaka i odlazaka. Za sada, jedini koji je pristupio crveno-belima jeste mladi 17-godišnji Vladimir Miletić iz Crvene zvezde, s tim da će on u narednoj sezoni igrati za omladinski tim Vojvodine, a jedini koji je otišao je golman Emil Rockov, koji će ubuduće braniti boje mađarskog Fehervara.

Međutim, navijači ‘stare dame’ ne moraju da brinu, pošto Voša već ima spremnu zamenu na golu, a to je Nikola Simić (23), koji je član Vojvodine postao baš na današnji dan, pre tačno dve godine. Za to vreme, on je bio prava alternativa Rockovu na golu Vojvodine, sa kojom je uspeo da osvoji Kup Srbije.

– Naravno da sam zadovoljan sa protekle dve godine i nikada se nisam pokajao zbog toga što sam došao u Vojvodinu. Ovo je veliki i organizovan klub, što se i videlo na kraju prošle sezone, kada smo osvojili trofej. Nadam se da ću ih osvojiti još u dresu Vojvodine – kaže Simić.

S obzirom na to da je Rockov juče ozvaničio svoj prelazak u Fehervar, izvesno je da će Simić naredne sezone dobiti priliku da brani u kontinuitetu, pogotovo što trener Nenad Lalatović smatra da on ima reprezentativni potencijal.

Pre svega, moram da kažem da mi je drago zbog Emila, te mu ovom prilikom čestitam na prelasku u novi klub i želim mu svaku sreću u daljoj karijeri. Što se mene tiče, svakako sam uzbuđen pri pomisli da ću sledeće sezone biti prvi golman Vojvodine, iako za to tek treba da se izborim. To je velika odgovornost, ali spreman sam da je prihvatim. Ono što je najbitnije je tim i kolektivni ciljevi koje postavimo ispred sebe – napominje Simić.

Usled trenutnih mera u Novom Sadu u vezi sa epidemiološkom situacijom, fudbaleri Vojvodine treniraju podeljeni u nekoliko grupa.

– Snalazimo se onoliko koliko možemo u ovakvoj situaciji. Pridržavamo se svih uputstava i mera koje su na snazi, te se na taj način trudimo da vodimo računa o sebi, ali i o drugima. Osim toga, sve ide kako treba. Verujem da ćemo dobro ući u narednu sezonu, u kojoj želimo da ponovo osvojimo trofej – rekao je Simić.

FOTO: FK Vojvodina 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter