10
Domaći fudbal

Superliga Srbije

REVOLUCIONARNI PREDLOG MIRKA POLEDICE: Ovako bi mogla da izgleda Superliga Srbije u neka bolja vremena…

Objavljeno: 18.07.20 u 09:31

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije – Nezavisnost Mirko Poledica na društvenim mrežama pokrenuo je zanimljivu diskusiju.

Poledica koji je poznat po svojoj borbi za prava fudbalera u Srbiji ovog puta izneo je predlog o tome kako bi mogla da izgleda Superliga Srbije.

– Kakvo je vaše mišljenje? Superliga Srbije sa 10 klubova, četiri kruga, 36 utakmica. Pre toga usvojiti nacionalnu strategiju i decentralizovati ligu (Beograd maksimalno 4 kluba) – napisao je poledica.

Njegov predlog naišao je na odobravanje navijača, a pozivamo i vas da nam napišete, šta mislite o smanjenju Superlige na 10 klubova?

0
0

10 Komentara

  1. Nije to nova ideja.Politicari se mesaju u FSS i odredjuju da svaki region ima prvoligasa,a niko te ne pita za kvalitet.Resenje je jednostavno ali ne postoji interes vrha za kvalitet vac se ide linijom nezameranja.Prva stvar privatizovati klubove.Smanjiti ligu na 10 klubova.Trece smanjiti broj stranaca u domacem prvenstvu a za Evropu ko koliko para ima neka mu igraju i svi stranci.Poboljsati infrastukturu klubova.Doneti fudbalske propise posteno i primenjivati ih a ne da se gledaju klupski interesi.Raditi na kvalitetu sudjenja…

    0
    0
    Odgovori
  2. Teško je to urediti. Zvezda i Partizan ok, Čuka i Voždovac imaju slabu posetu, OFK, Rad, Zemun imaju tradiciju, ali takođe nemaju gledaoce, propala infrastruktura… Najbolje bi bilo kad bi najveći gradovi u Srbiji napravili nove ili renovirali postojeće stadione, obavezno reflektori pa da se igraju noćne utakmice: Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Niš, Kragujevac, Kruševac, Čačak, Novi Pazar, Vranje… pa da ti gradovi stanu iza klubova, da okupe najuspešnija preduzeća u finansiranju istih. Smederevo i Jagodina imaju nove stadione, ali klubovi propali. Trebala bi potpuna reorganizacija, ali nema dovoljno novca tako da ništa od svega toga…

    0
    0
    Odgovori
  3. Podržavam Poledicu! Ligu što pre skratiti na 10-12 klubova + četvorokružni sistem! Iz Beograda mogu biti samo 4 kluba, a ako neki drugi klub, iz Beograda, uđe u SLS zbog plasmana iz PLS, taj klub sve utakmice mora igrati na stadionu udaljenom najmanje 100 km od Beograda! Ako u SLS uđe klub iz Beograda iz PLS, I ostane u ligi tada u sledećoj sezoni tim iz Beograda plasiran ispod 4 mesta treba da bude domaćin na stadionu udaljenom više od 100 km od Beograda! Sudije moraju biti profesionalci! SLS mora da bude razvojna liga i u jednom timu ne sme biti više od 2 stranca! U svakom timu moraju biti dva mlada igrača do 21 godinu, a mladi igrači se mogu menjati tek posle 65. minuta! Na ovaj način, stadioni bi bili puniji i igrao bi se bolji fudbal!

    0
    0
    Odgovori
  4. Ja pisem o ovome godinama, a sad Poledica dosao do revolucionarne ideje. Moj je predlog nesto drugaciji, liga od 8 klubova i cetvorokruzni sistem, sto daje 28 utakmica, medjutim daje jedan veci kvalitet jer stalno igrate sa dobrim timovima. Ne bih pravio problem odakle su klubovi, vazno je da su najboljih 8 zbog kvaliteta. Uz to uvesti i liga kup da bi se dobilo jos nekoliko utakmica, sto je sasvim dovoljno za sezonu.

    0
    0
    Odgovori
  5. Dobro,PFC,CZV i Cuka.I napravimo sistem da ulazi jedan iz druge lige Beograd u takvu Superligu. Prve sezone udje FK Rad,a druge FK Zemun,a Rad ne ispadne.Jel onda skratimo ligu na 8 ili kako?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter