0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

VRAĆAJU SE NA ‘KROV’: Zmajevi priveli kraju pripreme u Vrnajčkoj banji

Objavljeno: 17.07.20 u 14:43

Fudbaleri Voždovca danas su nakon 12 dana završili letnje pripreme u Vrnjačkoj Banji. Zmajevi su danas odradili jutarnji trening, ujedno i poslednji u ovoj fazi priprema i krenuli put Beograda.

Ono što je najbitnije jeste da niko u ekspediciji FK Voždovac nije imao problema sa Koronavirusom i da je kompletna ekipa u sjajnom zdravstvenom stanju započela i završila boravak u ovom popularnom banjskom odmaralištu.

Tokom boravka u Vrnjačkoj Banji odigrana su i dva kontrolna meča i to oba protiv timova koji će se takmičiti u Prvoj ligi Srbije, Sloge iz Kraljeva i Radničkog iz Kragujevca. U duelu protiv Sloge Zmajevi su bili bolji rezultatom 1:0, dok su u meču protiv Radničkog odigrali nerešeno bez golova.

Treći meč je trebao biti odigran danas, planirano je da u povratku ka Beogradu Zmajevi gostuju u Čačku gde bi odigrali meč sa ekipom Borca, ali meč je otkazan.

Šef stručnog štaba FK Voždovac Jovan Damjanović ističe da je zadovoljan urađenim i podvukao da ekipa ima još prostora da napreduje.

– Mogu da konstatujem da sam zadovoljan urađenim. Uslovi su bili na visokom nivou, hvala osoblju hotela „Solaris“ što nas je primilo velikodušno i bilo nam na usluzi u svakom momentu. Momci su pokazali da su zaista ozbiljna grupa fudbalera, da su veliki profesionalci i imali su pravi odnos prema radu u poslednje dve nedelje. Takođe moram da spomenem i ponašanje van terena, koje je bilo dostojno grba i reputacije našeg kluba. Odigrali smo dve utakmice sa kvalitetnim i motivisanim protivnicima, izgledali smo dobro na terenu. Ima naravno još dosta posla kojeg treba uraditi, ali generalno moram biti zadovoljan. Žao mi je što je otkazana današnja provera protiv ekipe Borca, ali nadam se da ćemo u Beogradu imati još dobrih provera pred start prvenstva. Idemo kući, nastavljamo sa dobrim radom i podižemo nivo zahteva i počinjemo da se bavimo detaljima – završio je Damjanović.

Kapiten Voždovca Nemanja Nikolić ističe sjajne uslove koje su Zmajevi imali u Vrnjačkoj Banji i napominje da će i u narednim danima ekipa raditi vredno na dostizanju nivoa željene forme.

– Moramo početi od uslova, koji su bili zaista sjajni i hvala ljudima iz Vrnjačke Banje na gostoprimstvu, osećali smo se fenomenalno, kao kod kuće. Bili smo jedina ekipa koja je ovde na pripremama, tako da smo mogli da koristimo terene i sve pogodnosti shodno našim potrebama. Gotov je glavni deo priprema, radili smo punom parom uz dva treninga dnevno i dve odigrane utakmice. Moramo biti zadovoljni urađenim, ali forma se gradi polako, tako da u narednom periodu tek očekujem eskalaciju svega što smo uradili, jer ima tu još prostora za napredak. Postavili smo pred sebe visoke ambicije i moramo da se nadogradimo u svakom segmentu u odnosu na prošli sezonu. Bitno je da imamo dobru atmosferu u timu, to je preduslov za svaki uspeh, a nama sada ostaje da u Beogradu vredno radimo na detaljima koji prave razliku između prosečne i odlične sezone – poslao je kapiten jasnu poruku.

Nakon povratka u Beograd fudbalere Voždovca očekuje slobodan vikend, a novi trening zakazan je za ponedeljak u popodnevnom terminu na ‘Krovu’.

FOTO: FK Voždovac

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter