1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

TRINKIJERI PROGOVORIO O ODLASKU IZ PARTIZANA: Odjednom sam počeo da se osećam tužno, depresivno…

Objavljeno: 17.07.20 u 13:43

Andrea Trinkijeri je predstavljen kao novi šef stručnog štaba Bajerna iz Minhena. U intervjuu za klupski sajt Italijan je preneo prve utiske.

Trinkijeri je na početku razgovora istakao da je pred njim vrlo zanimljiv posao koji je ujedno i ogroman izazov.

– Bajern je jedan od najvećih sportskih brendova na svetu i kada mislite o ovome, mislite o nečemu veoma velikom i zahtevnom. A, ako u sportu ne želiš izazov – onda bolje ostani kod kuće – započeo je italijanski stručnjak.

Тrinkijeri je posle neuspelih pregovora sa crno-belima dogovorio saradnju sa Bajernom, a iako je sve bilo završeno u poslednjih par nedelja, iskusni trener otkriva da je prvi kontakt ostvaren ranije.

– Ne sećam se kada smo stupili u kontakt. Bilo je to u vreme korone. Počelo je malim stvarima i poslednjih nedelja smo našli zajednički jezik oko toga šta i kako želimo da uradimo. Svako jutro se budim sa ciljem da budem pametan, a to znači da moram da razmišljam. Ovo nije bilo za dugo razmišljanje. Znam da je Bajern u fudbalu na vrhu sveta i voleo bih da pratim tu stazu i da postavim Bajern na elitni košarkaški nivo.

On se potom osvrnuo na sezonu koju je imao sa Partizanom, sezonu koju je prekinula pandemija korona virusa.

– Ovo je bila veoma specifična godina za sve. Suočavamo se širom sveta sa nečim što niko nije očekivao. Vodio sam Partizan, imali smo neverovatnu sezonu, bili smo prvi u ABA, prvi u Evrokupu, osvojili smo dva trofeja i bila je to sezona za pamćenje. A, onda je odjednom došla pandemija i sve je bilo izbrisano u dve nedelje. Osećao sam se depresivno, tužno…

Nemcima je govorio i o Srbiji, koju je u košarkaškom smislu stavio u poređenje sa nemačkom košarkom.

– Srbija je zemlja košarke, imaju članove Kuće slavnih, imaju sve o istoriji igre. Istovremeno, Nemačka postaje zemlja košarke. Infrastrukturno, organizaciono, punim halama… Veoma sam srećan jer su uspeli da shvate trenutak Bundeslige. Imaju brend i hoće da imaju najbolji mogući proizvod – završio je Trinkijeri.

FOTO: KK Partizan

0
0

1 Komentara

  1. TRINKI BAJERN JEST GIGANT
    ALI KK. BAJERN PARTIZANU
    NIJE DO KOLENA. E DA IMA
    VISE PARA, IMA. TU JE BOLJI.
    P. S. ZELIM TI USPEH !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter