0
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot/Arenasport

ODLAGANJE SUPERLIGE ILI IGRANJE BEZ PUBLIKE: Evo šta kaže predsednik zajednice…

Objavljeno: 14.07.20 u 13:09

Nije pandemija koronavirusa zaobišla ni Srbiju, u kojoj je u poslednjim nedeljama drastično ozbiljnija situacija.

Zato se postavlja pitanje hoće li se od 1. avgusta igrati Superliga Srbije pred publikom, bez ili će ipak biti odložena. Odgovor na to pitanje dao je Dragomir Lazović predsednik Zajednice klubova Superlige.

– Mnogo toga se priča, takva su vremena, ali za sada nismo razgovarali o odlaganju početka Superlige. Nedavno smo izvikli parove i kalendar takmičenja tako da danas ostaje sve po utvrđenom kalendaru a jedina izvesna izmena u odnosu na završetak prošle sezone je publika. Mečevi na početku biće sigurno igrani bez publike jer će i ova zabrana okupljanja trajati minimum još dve nedelje – za portal ‘Direktno‘ odgovara Lazović.

NJEMU SU SE ISPUNILI SNOVI: Klop je zaista pozvao Akinfenvu na Vocap, a onda je krenulo ludilo (VIDEO)

On ističe da klubovi koriste protokol Krizno štaba koji je donet 11. maja.

Situacija je teška, nema šta da se krije. U kontaktu sam sa svim klubovima, teško je svima, od Zvezde, Partizana pa sve do Novog Pazara. Svi smo u istoj koži, pokušavamo da se zaštitimo od korone, poštujemo mere koje donosi država, prilagođavamo se trenutku, ponešto i sami osmislimo. Mi u Javoru smo nekako izolovali i ekipu i nas same koji rukovodimo. Smanjili smo kontakte na minimum i pokušavamo da se pripremimo za sezonu. Videćemo, nadam se da će se situacija sa pandemijom primiriti, da će mere koje donosi država u vanrednim situacijama dati rezultat, pa da će se fudbal igrati u Srbiji. Nažalost, na startu bez navijača, ali tako mora. Nije bezbedno – ističe Lazović.

Doktor Miljko Ristić, predsednik Zdravstvene komisije FS Srbije je i dalje zagovornik teze da ‘fudbal bez navijača nema smisla’ i da očekuje da Superliga bude odložena.

FOTO: Screenshot/Arenasport

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter