0
Ostali sportovi

FOTO: BORILAČKI KLUB CAR DUŠAN SILNI

JOŠ JEDAN SRPSKI MMA BORAC NA VELIKOJ SCENI: ‘Lovac na glave’ postao član poljske promocije, prvi rival mu je bivši KSW as!

Objavljeno: 14.07.20 u 23:17

Srpski MMA borac Marko Radaković potpisao je ugovor sa poljskom promocijom ‘Fight Exclusive Night’ (FEN).

Ovaj 30-godišnji Pančevac stavio je paraf na ugovor na tri borbe, a prvi izazov ga očekuje već 22. avgusta na priredbi ‘FEN 29’.

Rival Radakoviću u poljskoj Ostrodi biće iskusni Marčin Naružčak, nekadašnji član najjače evropske promocije, ‘KSW’.

Novina u karijeri srpskog borca je to da će ovaj meč raditi u srednjoj kategoriji, do 84 kilograma u odnosu na dosadašnju praksu i takmičenje u velter kategoriji (77kg). Iskusni 37-godišnjak iz Poljske koji će izaći na megdan borcu iz ‘Ahilej’ tima ima skor od 19 pobeda i devet poreza, a svakako mu je najznačajniji onaj protiv sadanšnjeg UFC borca Abu Azitara.

Sa druge strane, Radaković je do sada kao profesionalni borac u oktagon ulazio 13 puta, od čega mu je nakon deset borbi ruka ostajala u vazduhu, dok je tri puta bivao poražen. Popularni ‘Headhunter’ za sobom ima poraz od Nikole Joksovića na Megdanu, pa će sjajnu priliku da se vrati na pobednički kolosek imati na meču u Poljskoj.

Kako su odlaskom dvostrukog FEN šampiona Andreja Grzebjika ostale dve upražnjene titule u velter i srednjoj kategoriji, srpski borac bi u slučaju pobede imao pravo da razmišlja o napadu na pojas. To međutim Radakoviću ne bi bio prvi trofej jer u kolekciji već ima pojas nemačke ‘KFN’ profesionalne lige, kao i trofej namenjen amaterskom državnom prvaku Srbije, koji je osvojio na početku karijere.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter