in ,

ŠAMPION ODBRANIO TITULU: Nigerijski borac izdominirao protiv Masvidala

FOTO: UFC

Na glavnoj borbi UFC spektakla 251 na ostrvu Jas u Abu Dabiju, Kamaru Usman je odbranio svoju titulu u valter kategoriji.

Masvidal je zamenio Gilberta Barnsa samo nedelju dana pre borbe, jer je Brazilac pozitivan na korona virus.

Brazilac je krenuo dobro, odradio je odličnu uvodnu rundu, ali je aktuelni prvak kontrolisao meč u naredne četiri pa je klinčom i rušenjima kroz veći deo borbe skupljao poene i na kraju pobedio jednoglasnom odlukom sudija.

Već na početku meča Masvidal je pokazao koliko je opasan na nogama, brzi udarci i žestoke razmene. Usman nije želeo da se u tom pravcu odvija meč, pa je vrlo ubrzo borbu sveo u parter. U nastavku okršaja prvak pametno traži klinč i borbu uz ‘žicu’, a Horhe je sve više krvario iz dve posekotine koje su, izgleda, izazvali sudari glavama. U posljednjih 10 minuta gledali smo uglavnom veliku kontrolu Usmana, pogotovo u zadnjoj rundi u kojoj je veći deo proveo u dominantnoj poziciji u parteru.

Da je Usman zasluženo odbranio pojas govore i sledeći statistički podaci – Nigerijac je zadao 94 značajna udarca od 263 plasirana, dok je Masvidal pogodio 66 od ukupno 88. Kada su u pitanju obaranja, u tom segmentu aktuelni šampion je imao pet, dok ‘Gejmbred’ nije imao nijedno rušenje. Usman je imao kontrolu u klinču od 10 minuta i 6 sekundi, a Masvidal nijedan sekund.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

HOTSPORT TIKET DANA: Odlučili smo se da rizikujemo, ovo su naši predlozi!

SPEKTAKL BEZ PUBLIKE: Rouz korak bliže ka UFC tituli