0
ATP

FOTO; Screenshot

KAKO JE TONI NADAL UPOZNAO NOVAKA: Rafa, dođi, imamo problem!

Objavljeno: 11.07.20 u 18:30

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala jedno je od najvećih ne samo u svetu tenisa.

Zvanično je počelo 2006. godine trijumfom Španca na Rolan Garosu, u međuvremenu su odigrali na desetine mečeva za anale tenisa, a godinu dana pre njihovog prvog seniorskog duela, trener i Nadalov stric Toni, predvideo je istorijski rivalitet dvojice asova čim je prvi put ugledao Srbina.

Bilo je to 2005. godine na Vimbldonu, nedugo pošto je Rafa osvojio svoj prvi Rolan Garos i prvu Grend Slem titulu u karijeri, podsetio je ATP, prenose španski mediji.

– Ko je taj momak? – pitao je Toni Monaka, a ovaj mu odgovorio da je 18-godišnjak, da je 100 i neki na svetu.

– Kako se zove? – zainteresovao se Toni, očito impresioniran igrom anonimusa.

Novak Đoković – odgovorio je Monako.

Toni je ubrzo otišao u svlačionicu kod Rafe i prvo što mu je rekao bilo je ‘Rafa, dođi ovamo, imamo problem, upravo sam video odličnog igrača’.

Tih dana i teniski svet je čuo za Novaka. Srbin je iz kvalifikacija dospeo u glavni žreb, u prvoj rundi je savladao upravo Monaka, potom i Giljerma Garsiju Lopeza, i to nakon gubitka prva dva seta, a onda ga je eliminisao Grožan.

Toni Nadal je imao perfektan ‘njuh’ tada, predosetio je kakav će Novak postati igrač, bio je u potpuno u pravu kada je Rafi rekao ‘imamo problem’, pošto je Đoković u međusobnim duelima, a odigrao je 55 sa Nadalom, nadmašio Španca za tri trijumfa. Trenutno je Srbin u prednosti 29-26.

Španac, koji je godinu dana stariji, osvojio je 19 Grend Slemova, a Đoković, trenutno prvi reket sveta, ih ima 17.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Srećan Vidovdan braćo i sestre! ❤️ #Vidovdan #Djokovic #Srbija

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter