0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: HOTSPORT

NOVI VETROVI U ABA LIGI: Košarkaš Partizana osniva Uniju za zaštitu prava košarkaša!

Objavljeno: 08.07.20 u 15:53

Sa željom da se zaštiteprava igrača ABA lige, ali i unaprede uslovi koji su neophodni za razvoj košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije, osnovana je Unija igrača ABA lige pod nazivom ‘Voice’.

Osnivači Unije su Rade Zagorac i Nenad Miljenović. Ovo neprofitno udruženje,sa sedištem u Beogradu, pokrenuto je sa ciljem da se pre svega zaštite košarkašikoji nastupaju u regionalnom takmičenju,da se doprinese razvoju i unapređenju njihovog položaja, pružipodrška projektima koji propagirajurazvoj košarke, kao i da se prihvati i uvaži stav da je položaj košarkašapred klubovima i organizatorima takmičenjajedno od najznačajnijihpitanja koja su vezana za napredak igre pod obručima u čitavom regionu.

ZVEZDA DOVODI BRUTALNO POJAČANJE: Plejmejker stiže iz Bostona (VIDEO)

Plan je da se preduzimaju aktivnosti koje za cilj imajuunapređenje statusa igrača, organizovanje seminara i drugih edukativnih sadržaja na kojima će se promovisati sportske vrednosti, kao i značaj i potrebe igrača, a Unija igrača ABA lige u tom pogledu aktivno će radivati sa sličnim domaćim i međunarodnimorganizacijama. Udruženjekošarkaša ABA lige ima generalnog menadžera,Skupštinu i Bord koji će činiti predstavnici, odnosno igračisvih klubova koji učestvujuu ABA ligi.

Zanimljivo je da ista Asocijacija košarkaša NBA lige (NBPA) postoji od 1954. godine i da je to bilo prvo udruženje takve vrste među američkimprofesionalnim sportistima, dok je Unija igrača Evrolige osnovana 2018. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter