2
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac/HotSport

DNEVNIK KAPITENA VOŽDOVCA: ‘Namestili smo glave’! Ako nastavimo ovako, ne brinem za rezultate! (dan 2.)

Objavljeno: 08.07.20 u 10:00

Nakon prvog dana koji smo većinom potrošili na privikavanje na nove uslove i novo okruženje u kojem ćemo provesti naredne dve nedelje, danas smo ‘namestili glave’, i totalno ušli u režim priprema.

(Od kapitena Voždovca iz Vrnjačke Banje – Nemanja Nikolić)

Danas su nas čekala dva treninga.

Jutarnji trening smo odradili na terenu fudbalskog kluba Real Posavica. Po imenu ali i po grbu videli da je klub osnovan 1966. godine inspiran madridskim Realom.

Ljubazni domaćin za koga mislim da je predsednik Reala iz Posavice bio je jako prijatan i gostoljubiv, a sa obzirom na to da je veliki Zvezdaš bilo mu je jako žao što Stefan Hajdin nije više sa nama jer mu je to omiljeni igrač iz Crvene Zvezde koga je želeo da upozna.

Kada smo već kod Hajdina moram da napomenem da je to zaista jako kvalitetan momak koji je mnogo doneo Voždovcu, kako na terenu tako i u svlačionici i da je zaista bilo lepi imati ga u klubu. Govorim u ime cele ekipe kada kažem da mu želimo sve najbolje u daljoj karijeri.

Elem, da se vratim na jutarnji trening, na kojem je glavnu reč vodio Marko Kuridža, kondicioni trener. A kada glavnu reč na treningu ima kondicioni trener, onda igrači to i ne vole haha.

Naravno bilo je u pitanju trčanje i ozbiljan trening fizičke spreme koji je sada teško podneti u ranoj fazi priprema, ali koji će u utakmicama u prvenstvu napraviti veliku razliku i doneti prednost timu koji je spremniji naravno.

Izdržali smo trening naravno, i krenuli nazad u hotel i ručak koji nas je uskoro čekao.

Nakon ručka usvojio sam jednu naviku mog cimera Gileta Stojčeva koju iskreno nikada ranije nisam imao, a to je popdnevna dremka. Gile i ja smo nakon ručka pošteno odspavali jedno dva sata i dosta spremniji dočekali popodnevni trening.

Između svega toga dogodila se i famozna poruka u grupi na Vajberu FK Voždovac u kojoj su fudbaleri. Uvek u toj grupi ima zanimljivih šala i dosetki koje podižu atmosferu, ali današanja poruka čiji sadržaj ne bih otkrivao dosta me je nasmejala tako da pozdravljam onoga ko je poslao, pronaći će se on sam kada bude čitao dnevnik. Hit dana u grupi je bila pesma Riblje Čorbe ‘Kako je lepo biti glup’. Toliko o tome 😊

Popodnevni trening započeo je opet sa kondicionim trenerom Kuridžom koji je spremio za nas takozvani ‘Trening snage i pretvaranja“ kako bi on rekao, a mi to zovemo ‘Nemoj više molim te’ haha.

FOTO: FK Voždovac

Nakon uvodnog dela koji smo odradili sa njim, prešli smo na laganu ševu, a zatim i na vežbe sa loptom nakon kojih je usledio taktički trening u kojem smo bili podeljeni u dve ekipe i kroz koji smo morali da ispunjavamo određene zahteve stručnog štaba.

Rekao bih da je trening prošao prilično dobro i da momci zaista odlično usvajaju sve zahteve Šefa Damjanovića i stručnog štaba.

Iako imamo mladu ekipu, to su sve igrači koji su fudbalski pismeni, prošli su kroz ozbiljne škole fudbala i lako mogu da ‘igraju u zahtevu’ i ispunjavaju ono što se od njih očekuje. Ako nastavimo da ovako radimo i polako podižemo nivo igre ne bojim se za naše rezultate u sezoni koja je pred nama.

Nakon treninga i večere prošetali smo prelepim centrom Vrnjačke Banje i sumirali utiske sa današnjih treninga i svega što smo na njima radili. Utisak je da je rad na treninzima fenomenalan, da svi momci daju sve od sebe i ono što je mnogo bitno – atmosfera u ekipi je na zavidnom nivou, a to je ono što često u fudbalu zna da bude faktor koji će da bude tas na vagi. Ne pišem ovo jer to neko mora da pročita i jer treba da hvalim svoj tim. Zaista se oseća jedna kompaktnost i nadam se da ćemo uspeti da se zadržimo na ovom nivou do početka prvenstva, i uz još neko pojačanje mislim da možemo da ozbiljno konkurišemo za visoke domete naredne sezone.

Sutra nas takođe očekuju dva treninga i nimalo lak dan, tako da je potrebno što bolje odmoriti i naspavati se.

Zbog toga se ovde rastajemo dragi dnevniče, do sutra…..

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter