1
Ostali sportovi

FOTO: Instagram/VK Partizan

OGLASILO SE JSD PARTIZAN: Važno saopštenje povodom situacije u vaterpolo sekciji crno-belih!

Objavljeno: 07.07.20 u 14:25

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan oglasilo se povodom krizne situacije vezane za vaterpolo sekciju.

Crno-beli su svesni krize koja vlada u VK Partizan, te sa pažnjom prate čitavu situaciju. Dug kluba je ogromnih 6.500.000 evra, što je za vaterpolo stravično velika cifra, a i dalje traje neizvesnost oko toga hoće li crno-beli ‘isplivati’ iz ovako velikih problema. 

Saopštenje prenosimo u celosti:

Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan sa pažnjom i brigom prati dešavanja u svojoj najtrofejnijoj udruženoj sekciji. Otkako je otpočela evidentna kriza upravljanja i poslovanja u Vaterpolo klubu Partizan, naše sportsko udruženje je nastojalo da postupa isključivo legalistički, držeći da su odluke nadležnih organa jedino pravno relevantne za davanje ocene o nečijem radu.

Kako je, u međuvremenu, rešenje Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, koje je poništilo odluke skupštine VKP od 2. decembra 2019. godine, postalo pravosnažno, to UO JSDP konstatuje da su se stekli uslovi za održavanje Vanredne skupštine VKP zakazane za 13. jul 2020. godine.

Više od legaliteta zakazane Vanredne skupštine predstavlja, čini nam se, njen nedvosmisleni legitimitet. Njeno zakazivanje plod je poštovanja apela više bivših legendarnih igrača VKP koji ne žele da nemo posmatraju urušavanje institucionalnih okvira na kojima počiva naša najtrofejnija sekcija, koji su svesni zabrinutosti roditelja čija deca treniraju u neuslovnim okolnostima kako bi ime vaterpolo Partizana opstalo u teškom vremenu, a koji žele da na jednoj legalnoj skupštini, i to na osnovu odluka gradskog Sekretarijata za sport i omladinu potvrđenih od strane nadležnog republičkog ministarstva, u demokratskoj, sportskoj i legalno uspostavljenoj atmosferi odluče o putu kojim će dalje nastaviti Vaterpolo klub Partizan.

Niko nema pravo da osporava odluke nadležnih organa. Zakon je, znamo, spor ali je zakon.

Sledstveno gore navedenom, Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan pruža punu podršku sazivanju i održavanju Vanredne skupštine Vaterpolo kluba Partizan, aktivnom i snažnom institucionalnom angažovanju Partizanovih vaterpolo legendi i odlukama koje će otkloniti krizu rukovođenja i rada u ovom našem najvrednijim trofejima ovenčanom klubu.

Podsećamo, najzad, da je briga o svim udruženim sekcijama statutarna obaveza JSDP kao i eventualno uvođenje privremenih mera u klub koji druže vreme ne odgovara svojim statutarnim obavezama u radu i rukovođenju, navodi se u saopštenju.

 

FOTO: Instagramu/VK Partizan

0
0

1 Komentara

  1. AJDE VUCICU PRIMENITE
    ISTI METOD KAO KOD
    KK CRV. ZVEZ. -BEOGRAD.
    KAD STE TAMO MOGLI, AJDE
    I OVDE. DUG JE MNOGO
    MANJI. NAJTROFEJNIJI KLUB !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter