1
Evropske lige

SKANDAL TRESE JERMENIJU: Pet timova diskvalifikovano, liga suspendovana

Objavljeno: 04.07.20 u 18:13

Jermenski fudbalski savez suspendovao je drugu ligu ove zemlje i diskvalifikovao pet timova nakon što su dobili „nesporne dokaze“ o njihovoj umešanosti u nameštanje utakmica.

– Oko 45 ljudi, uključujući vlasnike klubova, igrače i trenere, dobili su doživotnu zabranu bavljenja sportom, a još 13 je dobilo vremenske kazne jer su učestvovali u manipulacije utakmicama – saopštio je Jermenski fudbalski savez.

Lokomotiv Jerevan, je sa liderima druge divizije FC Van, Aragats, Torpedo Erevan i Masis, diskvalifikovan je iz šampionata nakon sumnjivih rezultata, uključujući 12-0, 0-12, 1-8, 9-2, 0-7, 0 -8 i 8-2.

Nakon što se povukao iz Premijer lige tbog finansijskih problema, FK Jerevan je takodje disfalifikovan zbog nameštanja utakmica.

DOBIO OTKAZ: Portugalski šampion otpustio trenera

– Odluke su donete nakon što je FFA dobila neosporne dokaze međunarodnih organizacija i agencija za sprovođenje zakona. Dokazi koje smo dobili od naših međunarodnih kolega biće prosleđeni jermenskim agencijama za sprovođenje zakona – izjavio predsednik FFA Armen Melikbekjan.

0
0

1 Komentara

  1. To čeka i pingpong ligu i FK Crvena zvezda, uz gubitak poslejdnje četiri titule i one pete izmišljene, beton liga i vjerovatno gašenje zbog finansijskih malverzacija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter